Haarstylist geeft advies: ‘Veel mensen maken deze fout na het haar verven’

Haar verven

Volgens de haarstylisten weten veel mensen dit niet

Je spendeert vaak wel wat minuten in de kappersstoel wanneer je er zit voor een nieuw kleurtje in je lokken. Gelukkig krijg je er wat voor terug. Met stralende manen verlaat je de salon (als het goed is). Wie zo lang mogelijk van het schitterende kleurtje wil genieten, moet alleen niet de volgende fout maken. Wij leggen je uit wat je vooral niet moet doen na het verven! 

Je kleur vervaagt heel snel als je het volgende doet.

Haren wassen

Niet veel mensen weten dat er een bepaalde regel rondom het wassen van je haar geldt wanneer je je lokken net hebt laten verven. “Was je haren minstens twee dagen niet als je het hebt geverfd”, raadt Sergio Pattirane, haarstylist bij Rob Peetoom in New York, aan. “Je haar is dan nog gevoelig en als je het dan wast, vervaagt de kleur erg snel”,  zo vertelt hij aan Well + Good.

Wasadvies

Een te snelle eerste wasbeurt kan de kleur dus al snel doen vervagen, maar in principe kan elke wasbeurt ervoor zorgen dat je kleurtje iets afneemt. Om die reden is het het beste om je haar zo min mogelijk te wassen. Pattirane’s advies? Was je haar twee dagen per week. “De ene keer met conditioner en de andere keer met een masker. Was je haar ook niet met water dat te heet is. Je haarschubben gaan dan openstaan en dan kan de kleur veel sneller vervagen.”

Vette lokken

Maar wat moet je doen als je met een vette dos zit en je haar eigenlijk pas over twee dagen kunt wassen? In dat geval kun je naar de droogshampoo grijpen, zo raadt ook celebrity hairstylist Kendall Dorsey aan.

Lees ook: Wakker geworden met vet haar? Wellicht maak je je schuldig aan deze gewoonte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash 

Array