De foute kersttrui is populairder dan ooit en dit is waarom


Hoe fouter hoe beter

De winkels liggen er alweer vol mee: de zowel geliefde als verafschuwde kersttrui. Ook als je de truien niet zo mooi vindt, is de kans groot dat je er toch een in huis hebt. De foute kersttrui is namelijk populairder dan ooit! Uit cijfers van Beslist.nl blijkt dat maar liefst 1 miljoen Nederlanders dit jaar de trui met glitters, kerstmannen en verlichting zal dragen.

Populairder dan ooit
Ieder jaar wordt het weer geroepen: de kersttrui is populairder dan ooit. De populariteit van de feestelijke trui neemt ieder jaar weer toe. Dit omdat de trui ons simpelweg een goed gevoel geeft. Uit cijfers van het online winkelcentrum blijkt dat de online groei naar de zoektocht naar de foutste kersttrui met 360 procent is gestegen ten opzichte van 2014! Waarom we ons zo goed voelen bij de kersttrui? Lees hieronder een aantal redenen.

Nostalgie
Wanneer het Kerstmis is, is het meteen een goede tijd om leuke herinneringen op te halen. Vroeger dartelde je als kind rond in een foute kersttrui, al werd-ie toen nog niet als fout bestempeld. De huidige trui sluit hier perfect bij aan en geeft je weer het gevoel van vroeger.

Mark Darcy
Vrijwel iedereen -ja ook de heren- heeft Bridget Jones’s Diary wel gezien. De iconische scene waarin Mark Darcy in een vreselijke kersttrui is gehuld, zullen velen van ons niet vergeten. Ondanks dat de trui afgrijselijk was, wilde toch iedereen het ding hebben.

Kerst-casual
Wanneer het tijd is voor de kerstgezelligheid, vinden veel mensen het leuk om zich mooi te kleden voor deze feestelijke aangelegenheid. Helaas zit deze kleding niet altijd even comfortabel. De foute kersttrui is een leuke tegenhanger van nette kleding. De kersttrui zit lekker en is ook nog eens geschikt voor eh… kerst.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan-magazine, Marketingtribune | Beeld: Pexels