Kan jouw garderobe wel een opfrisbeurt gebruiken? Wij vertellen je hoe

Zo pak je het opfrissen van je garderobe aan

Een uitpuilende garderobe staat nog altijd niet garant voor een succesoutfit. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en soms kan je kledingkast ook best wel een opfrisbeurt gebruiken. Is dat voor jou het geval? Volg dan ons stappenplan. 

In een paar simpele stappen een overzichtelijke garderobe.

Stap 1: Doe de was

Het klinkt zo logisch om de was te doen, maar waarschijnlijk heb jij net als veel andere mensen dé stoel op je slaapkamer staan. Oftewel: een meubelstuk waarop kledingstukken terechtkomen die nog niet in de wasmand belanden omdat ze niet vies, maar ook niet superfris meer zijn. Vaak resulteert dit erin dat je het niet meer draagt, maar dat het er wel lang blijft liggen. Was deze kleding en berg het weer op. Was ook de kledingstukken die je al heel lang niet meer hebt gedragen, maar wel wilt houden. Zo ruiken de kledingstukken niet muf als je ze toch wilt dragen.

Stap 2: Ontdoe je van de impulsaankopen

Heb je weleens iets gekocht omdat het zo goedkoop was en niet eens omdat je het echt nodig had? Welkom bij de club. Tig mensen maken zich hier schuldig aan, maar dragen het kledingstuk vervolgens niet. Heb jij wat van dit soort kledingstukken in de kast hangen? Doneer ze dan aan het Leger des Heils als je ze toch niet gaat dragen.

Stap 3: Zoek ook andere kleding uit

Niet alleen de impulsaankopen moeten uitgezocht worden, ook andere kleding verdient een sorteerbeurt. Kleding die je nooit meer draagt en waarschijnlijk ook niet meer gaat dragen kun je het beste wegdoen. Vind je kleding weggooien toch wel lastig? Geef je kleding dan een ‘deadline’. Draag je de kleding langer dan een jaar niet, dan mag het weg.

Stap 4: Koop basics

Het klinkt een beetje tegenstrijdig om kleding te kopen wanneer je juist je garderobe wilt aanpakken, maar het kan juist een goede keuze zijn. Schaf bijvoorbeeld op expresswear.nl basis kledingstukken aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart of wit shirt. Je kunt het overal bij dragen. Het kan netjes onder een blazer of gewoon boven een spijkerbroek. Ideaal!

Stap 5: Denk na over hoe je het opbergt

Als het zomer is, heb je weinig baat bij winterkleding die bovenop de kledingstapel ligt. Heb je lades waar je niet zowaar in graait? Bewaar daar dan seizoenskleding. Hang ook blousejes op, zodat ze niet zo snel kreuken. Katoen kun je prima opvouwen en in stapeltjes opbergen.

Lees ook: Zo voorkom je dat je kleding statisch wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash