Dít gebeurt er wanneer je je haar een maand lang niet met shampoo wast!

Een maand lang geen shampoo; durf jij het aan?

Wil je een volle, stralende en niet-pluizende bos haar, dan is het advies vaak om het minder vaak te wassen. Door je haar elke dag een wasbeurt te geven zou het namelijk eerder vet worden, gaan pluizen en doffer worden. Een maand lang je haar niet met shampoo wassen zou je daarentegen die stralende lokken opleveren, maar is dit wel waar?

Talgproductie
Wanneer je je haar iets minder vaak wast ontlast je de hoofdhuid. Des te vaker je deze huid wast, des te gevoeliger en droger deze wordt. Net zoals je gezicht, heeft ook je hoofdhuid een natuurlijke talgproductie. Deels is deze talgproductie genetisch bepaald, maar wanneer je je haar te vaak wast zorg je ervoor dat deze talgproductie harder gaat werken. Des te droger de hoofdhuid door het wassen wordt, des te harder de talgproductie aan de slag gaat om de hoofdhuid vetter te krijgen. Dat wil je niet!

‘No-poo methode’
Maar wil je je haar een echte reset geven, dan zou het aan te raden zijn om minstens een maand lang de shampoo achterwege te laten wanneer je haren wast. Dit klinkt heel erg vies (en dat is het ook wel een beetje) maar zou er uiteindelijk wel toe leiden dat je haar minder snel vet wordt, niet meer pluist en meer glanst.  Zou jij het proberen?

 

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: New Health Advisor