Gebruik jij alleen shampoo om je haren te wassen? Zonde, DIT is wat je er allemaal mee kan!

Iedereen heeft wel een fles in de badkamer staan…

Iedereen heeft een fles in de badkamer staan: shampoo. Het is een deel van de hygiëne basisuitrusting. Toch kan je er nog veel meer mee dan alleen je haar wassen. Als je shampoo hebt kan je sommige andere producten laten staan in de supermarkt en drogist. Dat scheelt dan natuurlijk veel geld! De volgende dingen kan je allemaal doen met zo’n fles shampoo.

  • Haarlak verwijderen: Gebruik je vaak haarlak? Dan herken je dit probleem vast. Je staat je haar goed in model te brengen en dan schiet je even uit. Er komt een grote vlek op de muur of tegels en je krijgt het er eigenlijk niet meer af. Geen nood! Met wat shampoo op de plek en je veegt het er zo weer af.
  • Handen wassen: Heb je plakkerige handen of verf aan je handen na een dagje klussen? Ook dat kan je oplossen met wat shampoo. Was je handen dus een keer niet met zeep. Je zal zien dat je veel minder nodig hebt en dat voel je natuurlijk in de portemonnee.
  • Scheerschuim: Ook scheerschuim wordt overbodig door een fles van dit wondermiddel. Smeer je benen even in met wat shampoo en je scheermes vliegt erover heen. Daarbij verzorgt het je benen ook nog eens. Win win!
  • Wassen van delicate stoffen: Durf je dat kanten bloesje of die bh niet in de wasmachine te gooien? Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet. Pak een emmer en doe daar wat warm water met een paar drupjes shampoo in en week je bloesje of bh daarin. Je zult zien dat je was mooi schoon wordt en niet lelijk zal worden.
  • Bad en kranen: Wil je die lelijke waterdruppels van je kraan af hebben? Shampoo biedt de uitkomst. Smeer de kraan in met een beetje shampoo en je verwijdert die druppels moeiteloos. Voor de echte poetsfanaten kan je het nóg mooier maken als je na het afspoelen van de shampoo nog even een droge doek over de kraan haalt. Het zal blinken als nooit tevoren.
  • Borstels en kammen: Door de olie die voorkomt in op je hoofdhuid kan je borstel of kam soms wat vettig aanvoelen. Het kan dan zijn dat je borstel er een beetje vies uit gaat zien. Spuit een beetje shampoo in een lang glas en laat je borstel er een uurtje in weken,  je spoelt je borstel daarna moeiteloos schoon.
  • Make-up verwijderen: Make-upremover is overbodig met een flesje babyshampoo. Doe er wat van op een watje en je haalt je make-up er moeiteloos af.  Let wel op dat je hier alleen babyshampoo voor kunt gebruiken. Andere shampoo zal gaan prikken als het in aanraking komt met je ogen.
  • Schuim schuim schuim: Als je geen badschuim meer hebt staan, maar je enorm veel zin hebt om even in bad te kruipen biedt shampoo de uitkomst. Het schuimt goed en je bad wordt er ook nog eens schoner door. Win win!
  • Pedicure: Voelen je voeten moe en zijn ze wat droog? Smeer ze in met een beetje shampoo en je zal ze een flinke oppepper geven. Trek er na het insmeren een paar dunne sokjes overheen en je voeten knappen op terwijl je slaapt. Als je wakker wordt voelen ze zijdezacht en fris aan.

 

Bron: Mens en Gezond | Beeld: Unsplash