Gebruik jij haarlak alleen om je kapsel in model te houden? Zonde, DIT kan je er allemaal mee!

 

Wist jij dat je dit allemaal met haarlak kan?

Haarlak, voor velen is het een onmisbaar product om het kapsel gedurende de dag een beetje onder controle te houden. De hele dag blijft je haar netjes in model zitten en vaak ruikt het nog lekker ook. Maar wist jij dat haarlak voor nog véél meer handig is dan alleen een verzorgde bos haar? Het is een handige hulp in het huishouden, moet je deze tips maar eens zien:

  1. Vlekkenverwijderaar: ja, echt! Is er tijdens het aan-of uitkleden bijvoorbeeld make-up op je kleren terecht gekomen? Spray wat haarlak op de vlek en laat het tien minuutjes inwerken. Ga er vervolgens met een sponsje voorzichtig overheen, de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  2. Stof weghalen: Pluisjes laten je kleding er onverzorgd uitzien. Spray wat haarlak op een doek en wrijf hiermee de stofjes van je kleren af, ét voila. Je broeken, truien en andere kledingstukken zien er weer zo goed als nieuw uit.
  3. Ladder in je panty: Niets zo irritant als een ladder in je panty en geen nieuw exemplaar bij de hand hebben. Je kan de ladder niet verhelpen met haarlak, maar je kan er wel voor zorgen dat ‘ie niet groter wordt!
  4. Stuifmeel op z’n plek houden: Een bos verse bloemen in huis (vooral lelies!) kan lelijke stuifmeelvlekken veroorzaken. En dat zijn vlekken die je niet zo 1, 2 3 verwijdert. Door een beetje haarlak op je boeket te spuiten zorg je ervoor dat stuifmeel gewoon blijft zitten waar het hoort.
  5. Statische kleding: Statische kleding verhelp je in een handomdraai door er een laagje haarlak overheen te spuiten! Draai je kleding binnenstebuiten en spuit een laagje haarlak op de binnenkant van je kleding op 20 centimeter afstand. Je niet-statische haren zullen je dankbaar zijn!
  6. Schoenpoets: Geen schoenpoets meer, maar je wilt je schoenen een snelle poetsbeurt geven? Spuit een laagje haarlak over je hakken voor een mooie glans op je schoenen.
  7. Nagellak drogen: nagels net gelakt maar geen tijd om te wachten tot ze droog zijn? Spuit er wat haarlak op! Ze drogen nu 10 keer zo snel!

Heb jij nog meer handige haarlack-hacks? Laat ze weten in de reacties!

Nieuwsgierig naar andere hacks? Lees dan ook:

Bron: Krazycouponlady | Beeld: Pexels