Geloof jij het?! Je raadt nooit hoe oud deze vrouw is… DIT is haar geheim!

Wij geloven onze ogen niet!

Een rimpeltje hier en daar, een grijze haar die tevoorschijn komt en een klein vetrolletje dat minder makkelijk is weg te werken dan vroeger. Ouder worden gaat niet altijd over rozen, maar de 68-jarige Carolyn Hartz lijkt geen last te hebben van de symptomen van het ouder worden.

Ze is moeder van drie kinderen, heeft een lichaam waar menig mens met argus ogen naar kijkt én heeft nog altijd een stralend gezicht. Het is moeilijk om te geloven dat de brunette al 68 is! In een interview met Daily Mail verklapt de Australische haar schoonheidsgeheimen. Oké, de dame in kwestie heeft plastische chirurgie ondergaan, maar naar eigen zeggen is dat niet de voornaamste reden waarom ze er nu zo goed uitziet. Dit zijn haar schoonheidsgeheimen:

Op gewicht blijven
Veel vrouwen denken dat ze na hun vijftigste hun gewicht niet meer op peil kunnen houden”, vertelt ze aan Daily Mail. “Het wordt allemaal wat lastiger, maar het is zeker mogelijk als je er wat moeite voor doet.” Suiker eet de 68-jarige niet, al 28 jaar niet om precies te zijn. In plaats daarvan gebruikt ze een vervanger genaamd xylitol. Ook let ze erop dat ze genoeg proteïne binnen krijgt bij elke maaltijd.

Positief ingesteld zijn
Carolyn probeert de dingen altijd positief te bekijken. Ze noemt zichzelf een optimist en voor haar is het glas altijd halfvol. “Een weerman zou toch ook beter kunnen zeggen dat het een deels zonnige dag wordt in plaats van deels bewolkt?”, vindt Carolyn. Haar mentaliteit is volgens haar de belangrijkste reden waarom ze zo fit en gezond is.

Rust en meditatie
Ook zorgt Carolyn ervoor dat ze op tijd onder de wol ligt. Gemiddeld slaapt ze acht uur per dag en ze mediteert dagelijks. Ze staat hiervoor een half uur eerder op, maar ze vindt dat dit veel meer voordelen heeft dan het enkele nadeel van het eerder opstaan.

Beweging
Carolyn zorgt er ook voor dat ze genoeg lichaamsbeweging krijgt per dag. Elke dag strekt ze een half uur lang de benen in het park samen met haar hond, ze gaat drie keer per week naar yoga en ze tennist.

Bron: HLN, Daily Mail. Beeld: Daily Mail