Heb je grijs haar en zou je er graag vanaf willen? In de toekomst kan dat dankzij dit onderzoek!

Een vrouw met grijs haar

Je hoeft niet meer grijs te blijven als je dat niet wilt

Grijs haar wordt in tegenstelling tot vroeger tegenwoordig steeds meer gezien als gewoon mooi en modieus. Ouder worden staat ook al geruime tijd niet meer in het verdomhoekje, maar wordt steeds meer omarmd. Wees blij met wie je bent en koester alle fases in je leven, is steeds meer het motto in de media. Maar toch willen heel veel oudere vrouwen grijs haar nog altijd actief tegengaan en ook met name die vrouwen die er ongewenst al op jongere leeftijd mee te maken krijgen.

Dan hebben we goed nieuws voor je, want de toekomst kan dat wellicht. Onderzoekers hebben namelijk met een onderzoek met muizen ontdekt welke specifieke moleculaire routes ervoor zorgen dat haar zijn kleur behoudt. Het is de onderzoekers daarbij zelfs gelukt om de muizen te laten vergrijzen.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van het NYU Langone Medical Center, in New York in de Verenigde Staten. De onderzoekers verrichtten experiment op stamcellen en ze ontdekten welke moleculaire signalen een effect hebben op pigment. En nu de onderzoekers weten waar die signalen vandaan komen, is het goed mogelijk om hier in de toekomst specifiek behandelingen op te richten die ervoor zorgen dat het pigment intact blijft. Lees meer oer dit onderzoek op de volgende pagina.


Pagina 1/2

Array