Grijs haar kan heel mooi zijn! Met deze tips rock jij de grijze look!

grijs haar

Door grijs haar lijk je niet gelijk oud!

Vroeger kon je een grijs muisje lijken als je je haar niet verfde. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop technieken om mooi grijs te worden en zijn er zelfs jonge meisjes die hun haar bewust grijs verven. Het staat tegenwoordig niet meer voor ouderdom, maar juist voor stijl en klasse. Toch moet je grijs haar wel heel goed verzorgen als je ermee weg wilt komen.

Het juiste kapsel
Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een goed kapsel. Denk nu niet meteen dat je alles moet kortwieken, maar denk eens goed na over het kapsel dat past bij jouw gezicht. Ieder hoofd is anders van vorm en daar past dan ook telkens een ander kapsel bij. Vraag je kapper eens om advies, je zal zien dat ze goed advies kunnen geven. Durf je dat niet aan? Er bestaan ook hele leuke apps om te kijken of een kapsel bij je past.

Verzorging
Ook de juiste verzorging is erg belangrijk. Grijs haar kan namelijk dof en droog worden, omdat het wat kwetsbaarder is. Het daarom heel belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Zilvershampoo kan hierbij een uitkomst bieden. Deze shampoo verzorgt je haar tot in de punten en zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Zo blijft je coupe mooi gevoed en glanzend. Dan zie je er gelijk een stuk frisser uit. Die shampoo helpt tevens om je haar te ontdoen van een gele gloed. Omdat grijs haar weinig pigment heeft, kan het geel uitslaan door invloeden van buitenaf. Dat voorkom je door zilvershampoo te gebruiken.

Make-up
Als je je haar grijs wil laten is het belangrijk om je make-up daarop aan te passen. Je kan sneller bleek lijken door grijs haar en als je bleek lijkt, lijk je ook gelijk een stuk ongezonder. Kies daarom voor een foundation die een tintje donkerder is dan je gewend bent. Vermijd ook felle kleuren, maar kies voor subtiele accenten.

Kleding
Voor je kleding kan je het beste kiezen voor warme kleuren. Juist omdat grijs een koude kleur is, kun je zelf ook koud overkomen. Dit effect verzacht je door je te hullen in warme tinten. Kies bijvoorbeeld voor paars, donkerrood, roze of oranje. Je zult zien dat je een hele warme uitstraling krijgt en dat je heel mooi bent mét je grijze haar!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash

Array