Groeit je haar écht sneller als je het vaker knipt? Hier vind je het antwoord!

Voor eens en altijd weten we of je haar écht sneller groeit als je het knipt!

Veel vrouwen willen langer haar, al is het maar een klein beetje. Toch is het niet altijd even makkelijk om je haar wat langer te krijgen en gaat het soms tergend langzaam. Soms kan haar gewoon niet langer worden dan een bepaalde lengte en vrouwen horen vaak dat het sneller groeit als je het vaker knipt. Is dat echt zo?

Het antwoord op die vraag is simpel gezegd: nee. Volgens de Amerikaanse haarstylist Clariss Rubenstein is het niet zo dat je haar sneller groeit als je het vaker knipt. “Wat je van de puntjes afknipt, heeft niets te maken met hoe snel het op je hoofdhuid groeit”, vertelt de vrouw aan Refinery29.

Maar waarom lijkt het dan wel sneller te gaan als je het vaker knipt? “Als je haar aan de onderkant gespleten is, breekt het snel af. Daardoor zie je niet meer dat het groeit. Als je je coupe regelmatig laat bijknippen, breekt het niet af en zie je duidelijker dat het groeit”, vertelt de haarstylist. Helaas dragen frequente bezoekjes aan de kapper dus niet bij aan sneller groeiend haar, maar je zal je ongetwijfeld beter voelen als je haar weer eens lekker bijgepunt is. Laat het dus vooral niet!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | beeld: Perfect Locks