Eerste hulp bij je haar verven: dit kun je doen als het is mislukt

Er zijn gelukkig oplossingen

Wat doe je als je je lokken van een andere kleur wilt voorzien? Inderdaad, je gaat naar de kapper. Door de coronacrisis zit dat kappersbezoekje er voorlopig alleen niet in. Zelf aan de slag gaan dan maar? Het is een optie die goed kan uitpakken, maar ook verkeerd kan uitpakken. Wat te doen als je haarkleuring mislukt? Wij geven je enkele opties.

Wat kun je het beste doen als:

Je haar oranje is geworden?

Heb je van nature donkere lokken en wilde je die lokken wat lichter verven? Dan kun je soms eindigen met een oranje coupe of een kleur waar een oranje gloed overheen zit. Gelukkig bestaat er zilvershampoo. Door je haar hiermee te wassen, kun je van de oranje gloed afkomen. Soms is het wel nodig om je haar hier meerdere keren mee te wassen.

De kleur donkerder uitpakte? 

De kleur op de verpakking van de haarverf is maar een indicatie. Het kan dat de kleur op jouw haar wat donkerder is uitgevallen. Vind je de kleur te donker? Dan kun je je haar wassen met anti-roosshampoo. Deze shampoo zorgt ervoor dat de haarkleur wat lichter wordt. Al kan het wel nodig zijn om je haren meerdere keren te wassen.

Je haar lichtgroen is geworden?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Als je licht haar donkerder wilt verven, kun je het best een rode ondertoon gebruiken. Waarom? Omdat al het rode pigment uit je haar wordt getrokken als je het donkerder wilt verven. Hierdoor kan het groen lijken. Is het kwaad al geschied? Dan kun je je haar het beste wassen met ketchup. Klinkt een beetje vreemd, maar het rode pigment in de ketchup kan het groene verdringen. Verdeel de ketchup in dit geval over je haar en laat het 15 minuten in folies intrekken. Was het daarna zoals je normaal ook zou doen.

Je witblonde kleur gelig is geworden?

Wilde je je witblonde haar bijkleuren en heeft het een gelige gloed gekregen? Ook in dit geval kun je je haar het beste (een aantal keer) met zilvershampoo wassen.

Lees ook: Zelf je haar knippen? Zo pak je dat aan

Bron: Allure| Beeld: Unsplash