Dit is waarom je je haar eens met rijstwater moet wassen

Je leest het goed: rijstwater

De shampoos en conditioners zijn vaak niet aan te slapen voor dames die lang, sterk en gezond haar willen hebben. Het nadeel is alleen dat er wel een prijskaartje hangt aan al die zogenoemde wondermiddeltjes. Wil je een écht wondermiddel gebruiken voor je haar? Was je manen dan eens met rijstwater.

Voordelen

We geven het toe: het klinkt een beetje vreemd om je lokken in rijstwater te wassen, maar aan het eind van dit artikel ben jij waarschijnlijk ook overtuigd! In Japan volgen vrouwen het yu-su-ru-riteel al eeuwenlang. Bij dit ‘ritueel’ was je je haar dus met rijstwater. Waarom je dat zou doen? Omdat het je haar zachter én glanzender maakt, zo meldt HLN

Rijstwater maken

Het yu-su-ru-ritueel is een hele mond vol en klinkt vrij ingewikkeld, maar gelukkig is het tegendeel waar. Het enige wat je nodig hebt is een portie rijst en een grote mok water. Doe de rijst en het water in een kom en roer net zolang tot het water een witte kleur krijgt van de rijst. Giet daarna het verkleurde water in een aparte kom en scheid het van de rijst. Gebruik daarna het water om je haren mee te spoelen of laat het een paar minuutjes in je haar weken tot je het uitspoelt. Voilà: je haar zal nog gezonder en mooier worden! 

Lees ook: Om déze reden moet je nooit met je benen over elkaar zitten als je haar wordt geknipt…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels