Handige lifehacks: zo geniet je de hele dag van je parfum

Aan het einde van de dag ruik je zo nog steeds heerlijk!

Misschien herken je het wel: je spuit parfum op, maar hebt het gevoel dat de geur na enkele uren alweer vervlogen is. Enorm zonde als je veel geld hebt neergelegd voor de fles. Maar wist je dat er meerdere manieren zijn om langer de geur te blijven ruiken? Met de volgende lifehacks ruik jij de hele dag lekker! 

 

Spuit je parfum direct na het douchen op 

Door een geurtje aan te brengen nadat je uit de douche stapt, blijft de geur langer hangen. Je poriën staan ??op dat moment namelijk open, waardoor het lichaam de geur beter kan absorberen en deze langer vasthoudt. Breng je favoriete geur aan op je polsen, aan de achterkant van je oren en op je borst en je bent klaar om te gaan! 

algemeen

 Wrijf nooit over je parfum 

Veel mannen spuiten hun aftershave op de ene pols, om het vervolgens uit te wrijven over de andere. Doe jij dit ook? Stop hier dan mee als je het parfum de hele dag wilt blijven ruiken. Je zorgt er namelijk voor dat de topnoten sneller verdwijnen waardoor de geur vervaagt. Dep het parfum zachtjes op je huid en laat het drogen aan de lucht. Ook is het slim om van iets verder weg te spuiten, waardoor de nevel zich gelijkmatig verspreidt. 

 Hydrateer je huid goed 

Een goed gehydrateerde huid absorbeert geuren beter en houdt ze langer vast. Zorg er dus voor dat je na het douchen een vochtinbrengende lotion aanbrengt. Een extra tip: breng een dun laagje vaseline aan op de plekken waar je je parfum gaat spuiten. Dit zorgt ervoor dat de geur nog krachtiger ruikt. 

 Breng laagjes aan 

Wanneer je een parfum koopt, kan je vaak ook kiezen uit een bijpassende bodylotion of showergel. Door deze producten te gebruiken, versterk je de geur en houdt hij langer aan. 

 Schud de fles nooit 

Een veelvoorkomende misvatting is dat het schudden van de parfumfles de geur versterkt. Dat is niet zo: het schudden van de fles verstoort de chemische balans van het parfum en vermindert zo de geur. Ook komen hierdoor luchtbellen in de vloeistof, wat de kwaliteit aantast. Het beste is dus om dit te vermijden. 

 Bewaar je parfum op de juiste manier 

Licht, warmte en lucht kunnen de kwaliteit van je parfum verminderen. Bewaar het daarom op een koele, donkere plaats en zorg ervoor dat de fles goed is afgesloten wanneer je hem niet gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de geur langer vers blijft. 

 Ruik de hele dag lekker 

Het is jammer als je dure parfum na enkele uren alweer vervlogen is. Je wilt natuurlijk de hele dag lekker ruiken, of je nu thuis of op je werk bent. Met bovenstaande tips zal je merken dat de geur een stuk langer blijft hangen. Hierdoor hoef je niet na een paar uur weer opnieuw parfum op te spuiten en doe je een stuk langer met je fles.  

Beeld: Unsplash, Hans Vivek