Heb jij regelmatig last van roos? Geen paniek, met deze simpele tip ben je er zo vanaf!

 

Roos is geen probleem met dit handige middel!

We hebben het allemaal weleens gehad en het is maar wat moeilijk om er weer vanaf te komen: roos. Roos is een huidaandoening, een milde vorm van eczeem. Normaal gesproken stoot de hoofdhuid op onzichtbare wijze dode, verhoornde cellen af. Is deze gistsoort oververtegenwoordigd? Dan worden deze dode cellen versneld afgestoten en kun je ze zien zitten.

Je hebt verschillende soorten dode roos, zo heb je droge en vette roos. Droge roos is het gevolg van een te droge hoofdhuid, het geeft kleine witte schilfertjes op de hoofdhuid en in het haar. De schilfertjes dwarrelen over de kleding. Bij vette roos kleven de schilfertjes aan elkaar. Ze stapelen zich op de hoofdhuid op. Wat ook de oorzaak is, het effect is hetzelfde. Je loopt het liefst de hele dag met een muts of capuchon op om die witte schilfertjes te kunnen verbergen.

Listerine
Nu kan je natuurlijk je halve maandsalaris besteden aan dure anti-roosshampoo, maar wist je dat je er vanaf kan komen met een product dat je zeer waarschijnlijk al in de badkamer hebt staan? Listerine mondwater! Vul een sprayflacon voor de helft met Listerine en vul dit aan met water. Spray het op je hoofdhuid (met nat haar) en laat het een paar minuten intrekken voordat je het met lauw water weer uitspoelt. Je hoofdhuid voelt fris, verzorgd en je zal zien dat alle roos als sneeuw voor de zon is verdwenen! Wist je dat Listerine in de jaren ’50 van de vorige eeuw zelfs werd verkocht als anti-roos middel, voordat mensen erachter kwamen dat het ook wel goed werkte als mondwater? De menthol en eucalyptus in de Listerine hebben een anti-schimmelwerking waardoor het heel effectief tegen die vervelende roos werkt. Handig en goedkoop!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash