Dít is de reden dat brunette’s hun haar eigenlijk maar één of twee keer per week moeten wassen

 

Brunettes, opgelet! Hierom moet je je haren met rust laten

Haren wassen, voor velen is het een bijna dagelijks ritueel. Niets voelt dan ook zo lekker als een versgewassen haardos. Het ruikt lekker, voelt schoon en zacht en je voelt je gewoon een stuk frisser als je je haar wast. Nu weten wij ook wel dat het niet goed is om je haren elke dag te wassen, maar nu blijkt dat het voor brunettes een extra slecht idee is. 

Droogshampoo
Als je donkere haren hebt kan je het beste je bos maar één of twee keer per week wassen en de rest met een lading droogshampoo oplossen, want volgens sterrenkapper Shah Karegar is het voor dames met bruin haar geen goed idee om te vaak met shampoo in de weer te gaan. Karegar is onder andere verantwoordelijk voor de kapsels van topmodellen Adriana Lima, Irina Shayk en Barbara Fialho. De bruine haren van deze Victoria’s Secret modellen glanzen, schitteren en golven, waardoor er vaak gevraagd wordt naar het recept voor zo’n glanzend haardos. Dé tip van Shah Karegar? Je raadt het al; zo min mogelijk wassen…

Uitgedroogd
De kleurspecialist vertelt dat bruin haar snel dof en uitgedroogd raakt door veel wassen en het hierdoor snel een erg ‘muizige’ kleur krijgt. Herkenbaar? Om te voorkomen dat jouw bruine haar dus snel uitdroogt, raadt de kapster naast weinig wassen aan om te investeren in een goede conditioner. Zo blijven je lokken goed gehydrateerd, en ben je weer een stapje dichterbij modellenhaar.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flaironline | Beeld: Unsplash