Dit is waarom je niet elke dag dezelfde schoenen moet dragen

Ach, nog een reden om een nieuw paar te kopen, toch?

Een favoriet paar stappers is niet zomaar gekozen. Die schoenen draag je vaak om een reden. Veelvoorkomende motieven zijn dat je met het desbetreffende schoeisel blaarvrij de dag doorkomt, ze ontzettend lekker zitten en ze ook nog eens mooi zijn. Het is niet een heel onbekend scenario dat je die schoenen dan elke dag draagt. Maar erg slim schijnt dat niet te zijn…

Hoeveel dagen draag jij je schoenen meestal achter elkaar?

Wisselen

Het is veel beter voor je om je schoenen elke dag te wisselen met een ander paar. Het maakt niet zoveel uit voor je ergonomie, maar het maakt wel wat uit voor de levensduur van je schoenen. Jim Kass van schoenenketen Allen Edmonds, vertelt aan Business Insider dat je je schoenen eigenlijk elke dag moet afwisselen om ze langer mee te laten gaan.

Verklaring
De reden hiervoor klinkt best logisch. Wanneer je schoenen draagt, wordt het zweet van je voeten geabsorbeerd. Dat is een heel normaal proces, maar je schoeisel heeft tijd nodig om hierna te drogen. Als je elke dag dezelfde schoenen draagt, krijgt het schoeisel hier de kans niet voor. Hierdoor kunnen ze hun vorm verliezen.

Ook adviseert de schoenenketen-eigenaar om houten schoenspanners aan te schaffen. De spanners absorberen het vocht beter en ze houden je schoenen ook in een betere conditie.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Pixabay