Je zou het niet denken, maar deze ‘kledingfoutjes’ laten je onnodig ouder lijken

 

kledingfoutjes

Door deze ‘kledingfoutjes’ zie je er ouder uit

Kleding kan een hoop betekenen voor je uitstraling, de juiste kledingstukken en kleuren kunnen je jonger laten lijken en je pluspunten benadrukken. Maar dit werkt ook de andere kant op, sommige kledingstukken kunnen ervoor zorgen dat je er veel ouder uitziet. Er zijn een aantal veelgemaakte ‘kledingfoutjes’ die veel vrouwen maken, herken jij dit?  

Kledingfouten waardoor je ouder lijkt

  1. Verkeerde kleur: als je kleding draagt die niet goed matcht met de kleur van je haar, huid en ogen kan je er snel grauw en vermoeid uitzien. Als je kleuren uitzoekt die bij je passen bereik je dat je er fris en jeugdig uitziet. Ga bij daglicht voor de spiegel staan en kijk wat er gebeurt als je dat groene vestje, lichtblauwe truitje of oranje sjaal onder je gezicht houdt. Het vergt soms wat oefening, maar op een gegeven moment zie je wat een kleur met je doet.
  2. Te donker: zwart is natuurlijk een fijne kleur als het gaat om afkleden, het verhult beter dan welke kleur een paar pondjes en je kan het bij vrijwel elke gelegenheid dragen. Maar als je ouder wordt kan zwart een (soms te) sterk contrast vormen met je huid en juist je rimpels en wallen benadrukken. Het maakt je ook onnodig hard en ook dit maakt ouder. Combineer het met een heldere kleur, dit oogt al veel frisser.
  3. Te wijde kleding: niets fijners dan jezelf lekker verstoppen in een wijde trui of broek, maar in werkelijkheid lijk je hier juist dikker door. Waar we vaak de neiging hebben om wijdere kleding te dragen als we onszelf te zwaar vinden, kan je veel beter iets uitkiezen wat je sterke punten benadrukt. Verberg jezelf niet!
  4. Foute roklengte: te kort is geforceerd jeugdig, te lang maakt je heel oud. Net op de knie is voor elke leeftijd perfect!
  5. Je verbergt je decolleté: je hoeft heus niet met je boezem op een presenteerblaadje te lopen, maar als je altijd kiest voor een hoge neklijn zie je er en stuk ouder oud. Een beetje huid mag je best laten zien zonder ordinair te worden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels