Waarom je bij de kapper altijd naar beneden moet kijken

Voortaan twijfel jij geen seconde om naar beneden te kijken

Heb jij een kappersafspraak op de planning staan? Luister dan goed naar wat de kapper tegen je zegt. Tijdens een knipbeurt moet je namelijk altijd je hoofd naar beneden doen. Dit is het geheim van een mooi en recht kapsel. Geloof je ons niet? Lees dan verder.

Naar beneden kijken

TikTok-gebruiker Brooke Udy Clark deelde een filmpje over het verschil tussen naar voren kijken tijdens een kappersafspraak en naar beneden. Brooke is zelf kapper en legt uit wat een groot verschil het kan zijn wanneer je niet naar beneden kijkt. Ze filmt een klant in haar stoel en knipt de punten van het haar terwijl haar klant naar voren kijkt. Dit ziet er recht uit, tot ze een kam door het haar haalt. Dan pas zie je een lengteverschil tussen de voorste punten en de achterste punten. “De onderkant ziet er misschien egaal uit, maar er is een plank zodra je het kamt”, aldus Brooke.

@brookethestylustStylist Tip #1 #haircut #hair #haircuttransformation #didyouknow #hairhack #hairstyle #hairstylist #hairdresser #hairtiktoks #tiktoker? In The End – Mellen Gi Remix – Tommee Profitt

Vol ongeloof

Ondertussen hebben meer dan 1,8 miljoen TikTok-gebruikers de video van Brooke gezien. Wederom ook vol ongeloof en verbazing. Zo was er een gebruiker die vertelde dat haar kapper dat nooit vraagt en ze altijd naar voren moeten kijken. Ook reageert er iemand met “dit is de reden waarom ik het haar van mijn zusje nooit recht krijg.” Ai…

Handige tips

Brooke deelt op haar account nog meer handige filmpjes van haar beroep. Zo legt ze uit hoe je zelf een pony knipt, deelt ze het geheim van prachtige blonde lokken en laat ze trucjes met je föhn zien. De kapper telt nu meer dan 61,4 duizend volgers op TikTok.

Lees ook: Dit zijn de 5 ongeschreven regels die bij elke kappersbezoek gelden

Bron: The Sun | Beeld: Unsplash, Sb