Jakkes! Dit is waarom je kleding altijd eerst moet wassen na aankoop!

kleding

Je kan nieuwe kleding toch gelijk aan…?

Als je net een nieuw kledingstuk gekocht hebt, wil je het eigenlijk zo snel mogelijk aantrekken. Toch kun je jezelf beter even in bedwang houden en het kledingstuk eerst wassen, voordat je het aantrekt. Het is zeker de moeite waard!

Wij deden dit eerder nooit, jij wel?

Bacteriën
Je zou verwachten dat een nieuw kledingstuk brandschoon is, maar niets blijkt minder waar. Hij ziet er misschien smetteloos uit, maar in werkelijkheid krioelt het op deze prachtige nieuwe kledingstukken van de bacteriën. Dr. Philip Tierno van de universiteit van New York onderzocht de kleding op deze bacteriën en wat bleek? De kledingstukken zaten onder de sporen van poep en huidschimmel. Getver!

Passen
Hoe dit kan? Eigenlijk is het heel logisch. Meerdere mensen hebben de kleding gepast en als ze hun handen niet gewassen hebben na het toiletbezoek… Nieuwe kleding is dus echt niet zo schoon als we allemaal dachten en het is dus zaak om het eerst even de wasmachine in te gooien. Waste jij je kleding altijd al voordat je het voor de eerste keer aantrok? Laat het ons weten in de reacties op onze Facebook-pagina!

Lees ook: Handig: zó kun je het beste een (donzen) hoofdkussen wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: pxhere

Array