Heb jij ook altijd van die mysterieuze kleine gaatjes in je kleding? Dit is de oorzaak!

Hoe komen die kleine gaatjes in je kleding?

Je kent het vast wel: je pakt een shirt uit de kledingkast en ontdekt opeens dat er allemaal kleine gaatjes in het kledingstuk zitten. Dit kan natuurlijk door een hongerige mot komen, maar groter is de kans dat de oorzaak in een andere hoek te vinden is. 

Volgens textielexperts is de oorzaak de kwaliteit van de draad.

Gaatjes

Tijdschrift Libelle boog zich over het mysterieuze vraagstuk en legde het voor aan experts van het textielmuseum. Niet motten of het haakje van je broekriem is de oorzaak van de kleine gaatjes, maar de kwaliteit van de draad die gebruikt is bij de productie van het kledingstuk. Een t-shirt, bij uitstek een kledingstuk waar gaatjes in komen te zitten, wordt vaak gemaakt van single jersey, wat betekent dat de stof gemaakt is met één draad.

Draad

Als een dergelijk dun draadje breekt, dan heb je dus meteen een gaatje in je shirt zitten. T-shirts die met twee draden zijn gemaakt hebben veel minder snel last van gaatjes, maar omdat dit veel duurder is om te produceren kiezen veel kledingmerken vaak voor single jersey. Zit het gaatje echter ter hoogte van je navel, dan komt dit waarschijnlijk wel door een broekriem of door scherpe randjes of puntjes die aan een bureau of aan een tafel zitten.

Lees ook: Zo kom je van je okselhaar af zonder eindeloos te scheren!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill YouTube