Heb je last van ouderdomsvlekken op je huid? Met deze gekke truc ben je er zo vanaf

 

Heb jij ook ouderdomsvlekken op je huid?

Zodra je ouder wordt begint je uiterlijk te veranderen. Je krijgt rimpels, de boel begint te hangen en er verschijnen donkere vlekken op je huid. Die bruine vlekken heten ook wel ouderdomsvlekken. Ze kunnen op je gezicht zitten, op je benen, armen, schouders, handen: eigenlijk overal op je lichaam.

Ouderdomsvlekken zijn een vorm van hyperpigmentatie.

Hyperpigmentatie
Dit is een veel voorkomende aandoening, waarbij overproductie van melanine – een natuurlijk pigment in de huid – plaatsvindt, waardoor donkere vlekken en een ongelijkmatige teint ontstaan. De vlekken die ontstaan zijn niet gevaarlijk, wel is het belangrijk om ze in de gaten te houden. Raadpleeg je huisarts als:

  • Sommige plekken donkerder worden dan andere,
  • Er een donkere kring om de vlek heen zit,
  • Als ze blijven groeien of als ze rood beginnen te kleuren.

Een ui
Wist je dat je met een huis- tuin, en keukenmiddeltje de strijd aan kan gaan met deze pigmentvlekken? Het ligt waarschijnlijk al in je voorraadkast, namelijk: een ui. Het is bewezen dat uiensap helpt bij het laten verdwijnen van littekens. Hiernaast helpt appelazijn bij het verwijderen van dode lagen in je huid. En met deze twee helende ingrediënten, krijg je gemakkelijk een frisse en vlekkeloze huid! Blend een ui fijn tot pulp. Doe de pulp in een katoenen doek of zeef en duw het sap er uit. Meng het sap met appelazijn en breng het aan op de donkere plekjes. Herhaal dit dagelijks voor een paar weken, je zal zien dat de vlekken lichter worden!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Plusrubriek.nl | Beeld: Unsplash