Last van acne? Dit is de grootste fout die je dan kunt maken

Een dermatoloog waarschuwt voor deze fout

Door het gemak waarop we filmpjes op social media kunnen bekijken, denken we al snel dat de remedies die daarin aangeprezen worden tegen acne kunnen helpen. Maar niet alle serums en gezichtscrèmes doen wonderen voor je gezicht. Sterker nog, als je Instagram-advies opvolgt zou je je huid maar zo kunnen beschadigen als je last hebt van acne.

Sneeuwbaleffect

Volgens dermatoloog Elyse Love is er een ding dat je nooit moet doen als je huid gevoelig is voor acne: gezichtsolie aanbrengen. Volgens Love is dit de allergrootste fout die je kunt maken. Het veroorzaakt namelijk voor een sneeuwbaleffect. De gezichtsolie zorgt voor een overproductie van olie (talg). Wanneer de talgklieren verstopt raken, wordt je huid veel gevoeliger voor puistjes of voor acne.

Verstopping van de huid

Producten die de huid verstoppen is wat je moet vermijden als je last hebt van acne – overigens zou iedereen er goed aan doen om deze producten zoveel mogelijk links te laten liggen. “Veel oliën kunnen de poriën verstoppen en dit zorgt voor oneffenheden op de huid”, vertelt de dermatoloog aan Well and Good. “Dus, olie gebruiken op een huid die gevoelig is voor acne is als benzine op het vuur gooien.”

Lees op de volgende pagina wat de alternatieven zijn!