Last van een droge huid? Wellicht komt het hierdoor

droge huid

Wij zetten vier redenen op een rij

Heb jij last van een droge huid in de winter? Rond deze tijd van het jaar geven we het weer graag de schuld van dit probleem. Natuurlijk heeft de kou buiten en de verwarming binnen effect op het vocht in je huid, maar er zijn meer redenen waardoor dit kan ontstaan. Onze collega’s van Happy in Shape leggen het uit. 

1. Warm douchen

Als je je huid langdurig blootstelt aan warm water, droogt het uit. De oplossing is om de temperatuur te verlagen of om je douchebeurt zo kort mogelijk te houden. Als je ervoor kiest om in bad te gaan, doe dan een paar druppels olie in het water. Zorg er ook voor dat je alleen op de essentiële plaatsen lichaamszeep gebruikt en dat je direct na het douchen je huid hydrateert.

2. Droge lucht

Als de verwarming je huid uitdroogt, kan het helpen om kommen water in de buurt van je radiatoren te plaatsen of te investeren in een luchtbevochtiger. Op deze manier komt het vocht terug in de lucht en daar kan je huid baat bij hebben.

3. Te weinig groente en fruit

Wat we eten heeft veel effect op hoe goed ons lichaam de huid verzorgt. Genoeg vitamines eten zal niet alleen tot uiting komen in een goede gezondheid, maar ook in de conditie van je huid.

4. Teveel vochtinbrengende crème

Vette crèmes kunnen de huid verzwakken en de natuurlijke functie van je hydratatie veranderen. Je huid raakt verslaafd aan het gebruik van vochtinbrengende middelen en kan zich daardoor niet meer zelf reguleren.

Lees ook: Dit is het effect van een bruisbal in bad op je huid

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels