Last van roos? Zo kom je er van af!

Roos

Niets is vervelender dan schilfers in je haar en op je kleding

Misschien ken je het wel: roos. Niets is vervelender dan de huidschilfers die in je haar zitten en op je kleding belanden, laat staan de constante jeuk op je hoofdhuid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om snel van roos af te komen én om te voorkomen dat het weer terugkeert. Wij vertellen je wat je moet doen! 

Jeuk en irritatie

Of je nu een blondine, brunette, zwart- of roodharige bent, roos kan bij iedere haarkleur voorkomen. Het is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. De schilfertjes, bestaande uit dode stukjes hoofdhuid, komen terecht in je haar en op je kleding. Het kan voor een hoop jeuk en irritatie zorgen, maar daarnaast kan het je misschien ook een gevoel van ongemak geven.

Oorzaak van roos

De oorzaak van roos kan verschillen per persoon. Zo kan het ontstaan door een vette hoofdhuid, of juist een droge hoofdhuid. Stress of huidproblemen kunnen ook een oorzaak zijn. Veel mensen grijpen al gauw naar de anti-roos shampoo’s, maar dit kan de roos bij een droge hoofdhuid juist verergeren. Gelukkig zijn er naast de anti-roos shampoo’s ook voldoende andere middeltjes om roos tegen te gaan.

Tea tree olie

Het gebruik van tea tree olie kan roos verhelpen. Gebruik de tea tree olie in combinatie met een andere olie, zoals olijfolie of kokosolie. Meng een paar druppels tea tree olie met de andere olie en masseer dit in je hoofdhuid. Was het goed uit, want tea tree olie heeft een sterke geur. Door de antimicrobiële eigenschappen wordt het gist bestrijdt die de roos veroorzaakt en verdwijnt je roos.

Appelazijn

Naast tea tree olie kun je ook gebruik maken van appelazijn. De appelazijn bevat stoffen die de groei van micro-organismen remmen en waarmee ontstekingen worden afgenomen. Was je haar met shampoo en gebruik vervolgens anderhalf kopje koud water met een half kopje appelazijn en masseer dit goed in. Spoel het uit en gebruik eventueel nog een conditioner in de punten van je haar.

Lees ook: Om deze redenen is je haar de volgende dag alweer vet

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels