In de sterren geschreven: dit moet je weten over luchttekens

De sterrenbeelden Waterman, Tweeling en Weegschaal zijn alledrie luchttekens 

Je sterrenbeeld kan vaak veel onthullen over je belangrijkste eigenschappen, voorkeuren en gedrag. Maar wist je dat er volgens de astrologie nog meer tekens een rol spelen in jouw persoonlijkheid? Zo kunnen de sterrenbeelden worden opgedeeld in water-, vuur-, aarde- en luchttekens. Deze elementen kunnen je nog meer inzicht geven in jezelf. Wij duiken er dieper in en leggen uit wat de sterren te vertellen hebben over luchttekens.

Wat zijn luchttekens?

Je kunt de twaalf sterrenbeelden indelen in vier elementen: lucht, aarde, water en vuur. Ieder van deze tekens vertelt iets over je persoonlijkheid en je relatie tot andere mensen binnen dezelfde groep. Als je weet welk element jij bent, wordt het makkelijker om je horoscoop te begrijpen en jezelf te leren kennen. Onder luchttekens vallen de sterrenbeelden Waterman, Tweelingen en Weegschaal.

Intellectueel

Lucht neemt geen vaste vorm aan. Mensen met een luchtteken zijn daarom vrije en creatieve denkers. Ze gaan eerder af op hun hoofd dan op hun gevoel. In een moeilijke situatie doen luchttekens hun best om het probleem van alle kanten te bekijken en er goed over na te denken. Daardoor zijn mensen met dit teken meestal de beste probleemoplossers. Ook staan ze altijd klaar om hun naasten te helpen bij moeilijkheden, die graag bij luchttekens aankloppen voor advies.

Communicatief

“Luchttekens vertrouwen op communicatie om zichzelf en de wereld om zich heen te begrijpen” verklaart astrologe Lisa Stardust aan Hello Giggles. Watermannen, Tweelingen en Weegschalen zijn vaak nieuwsgierige types. Ze lezen en delen graag nieuwtjes en staan altijd open voor een goed gesprek. Luchttekens zijn geliefde gesprekspartners omdat ze luisteren naar de ideeën van anderen en niet alleen over zichzelf praten. Ze blijven juist doorvragen, omdat luchttekens graag meer over de wereld willen leren.

Eigen stijl

Wat communicatie betreft, hebben de sterrenbeelden die onder het luchtteken vallen wel allemaal hun eigen stijl. Watermannen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn medelevend. Zij hebben daarom vaak al een standpunt gevormd en zullen sneller een gesprek beginnen over politiek of filosofie. Tweelingen houden daarentegen meer van een luchtiger praatje, zoals roddels en de laatste nieuwtjes uit de buurt. Weegschalen zoeken ook in een gesprek naar de balans en overleggen graag met anderen over hun ideeën.

Liefde en relaties

Luchttekens voelen zich meestal aangetrokken tot vuurtekens. Hieronder vallen de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Boogschutter. Net als luchttekens zijn vuurtekens denkers en doeners en de twee groepen kunnen goed met elkaar praten. Samen komen ze tot de beste ideeën, maar niet alleen op intellectueel niveau liggen de twee elkaar goed. Ook wat romantiek en passie betreft passen lucht en vuur goed bij elkaar. Een punt van wrijving tussen de twee kan zijn dat de vuurtekens naar een intense, maar korte relatie op zoek zijn, terwijl luchttekens houden van stabiliteit.

Lees ook: Deze drie sterrenbeelden kunnen niet toegeven dat ze fout zitten

Bron: Hello Giggles | Beeld: Unsplash