Mariusz is zonder armen geboren, maar hij maakt de meest fantastische portretten! Kijk en wees verbaasd!

Mariusz laat zien dat zien dat alles mogelijk is

Als je de gedetailleerde levensechte tekeningen ziet van de 23-jarige Mariusz Kedzierski uit Polen, dan zul je direct onder de indruk zijn. Door het oog voor details van de gezichten van de mensen die hij tekent lijken ze tot leven te komen, het maakt het ontzettend persoonlijk. Zijn techniek is echt opmerkelijk. Je kunt je hem vast zwoegend voorstellen, terwijl zijn vingers onder de grafiet zitten.

Maar dat klopt niet helemaal, want Mariusz heeft namelijk geen vingers. Sterker nog, hij heeft zelfs geen volledige armen. Hij werd geboren met een gedeeltelijke rechterarm, en later besloot hij dat het leven te kort en te mooi was om zich door zijn handicap te laten weerhouden om alles te doen wat hij maar wil. “Het hebben van een handicap betekent niet dat ik mijn geweldige eigen leven niet kan leiden”.

Veel mensen die geen handicap hebben zien mensen met een handicap als gebroken of onvolledig en dat is gewoon niet eerlijk. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse zangeres en actrice Ali Stroker die cerebrale parese heeft door een hersenbeschadiging. Zij doet ook gewoon een stoere en sexy fotoshoot. Een lichaam dat iets anders is zegt helemaal niets als het gaat om iemands dromen.

Zelfs toen hij jong was had Mariusz altijd al een passie voor het maken van kunst. Hij begon met schilderen en tekenen toen hij ongeveer 3 jaar was en hij ging ermee door, totdat operaties hem dwongen om ermee te stoppen toen hij 12 was.

Bekijk een aantal prachtige tekeningen van Marius op de volgende pagina!


Pagina 1/2