‘Mijn schoonouders stelden hele onbeschofte vragen aan mij’

schoonouder

‘Wie vraagt er nou zoiets?’

Kaya en Ned hebben al een tijdje een relatie. Onlangs ging Kaya voor het eerst langs bij de ouders van Ned. Een spannend moment natuurlijk en het pakte niet helemaal uit zoals Kaya had verwacht. Haar schoonouders stelden namelijk hele vreemde vragen. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Meteen al vreemd gedrag

“Dit weekend gingen Ned en ik voor het eerst bij mijn schoonouders op bezoek”, begint Kaja haar verhaal. “We zouden daar tot maandagochtend blijven, maar op het moment van schrijven is het zondagavond en lig ik alweer in mijn eigen bed. Ik heb namelijk zulke rare dingen gezien en gehoord, dat ik op eigen initiatief eerder naar huis ben gegaan.” Neds ouders kwamen hen ophalen bij het vliegveld en toen begon de ellende al. “Meteen nadat ik ze de hand had geschud, vroeger ze of er drugs in mijn tas zat. Ik was behoorlijk verbaasd, want wie vraagt zoiets? Ik had alleen paracetamol bij me, dus ik heb naar waarheid geantwoord. Toen knikten ze alleen maar.”

Aandeel in de maaltijd

Bij aankomst bleek dat Kaja in de gastenkamer moest slapen, terwijl Ned naar zijn oude slaapkamer werd gestuurd. “Daarna gingen we eten en werd het allemaal nog veel erger”, schrijft Kaja. “Tijdens het eten vroegen Neds ouders me ineens of ik hen 10 euro wilde betalen, want ‘dat was mijn aandeel in de maaltijd’. Nogmaals: wie vraagt zoiets?! Het is me nog nooit eerder overkomen dat ik tijdens een maaltijd werd gevraagd om eraan mee te betalen. Ik ben daar toch te gast?”