De mooiste vrouw van ons land: deze Rotterdamse is uitgeroepen tot Miss Nederland

De Rotterdamse mag Nederland vertegenwoordigen bij Miss Universe

De 24-jarige Rahima Dirkse uit Rotterdam mag zichzelf een jaar lang de mooiste vrouw van Nederland noemen: ze werd maandagavond in het AFAS Circustheater in Scheveningen uitgeroepen tot Miss Nederland 2018. 

Rahima was een van de twaalf finalisten van Miss Nederland 2018.

Finale

De vakjury vond de knappe brunette, die in het dagelijks leven studente bio-farmaceutische wetenschappen is, de mooiste van de twaalf finalisten en kroonde haar tot Miss Nederland. Rahima mag ons land nu vertegenwoordigen bij de volgende editie van Miss Universe. De Rotterdamse had het niet aan zien komen, zo vertelt ze aan NU.nl: “Ik had het echt niet verwacht, totaal niet. De jury laat niets los. Ze zeggen alleen, degene die het het beste doet vanavond, die wordt het.” De finaleshow werd gepresenteerd door Kim Kötter en Viktor Brand. In de jury zaten Albert Verline, William Rutten en oud-winnares Zoey Ivory.

Bikinironde

Tijdens de finale vond, in tegenstelling tot bij andere verkiezingen het geval is, nog wel een bikinironde plaats. Bij Miss Amerika, wat eerder dit jaar plaatsvond, was die ronde verdwenen. Dat de Nederlandse missverkiezing de bikinironde wel opnam in de routine -en nog wel aan het begin-, was volgens Rahima een heel goed idee: “Het gaf ons zoveel kracht om daar zo op te komen en zo’n routine te doen en om ons allemaal te bevrijden van het stigma. We zijn natuurlijk allemaal vrouwen en hebben allemaal ons lichaam en om dat te mogen laten zien is heel tof.”

Kinderdroom

Rahima is, zo vertelt ze in een interview, niet altijd met schoonheid bezig: “Natuurlijk moet je mooi zijn voor de missverkiezing. Ik ben de ene keer een echt meisje-meisje, de andere keer niet. Ik trek mijn jurk en mijn hakken in het weekend uit de kast, maar als ik doordeweeks in de kledingzaak werk draag ik nooit make-up.” In tegenstelling tot bij vele andere meisjes het geval is, is het nooit haar droom geweest Miss te worden: “Het kwam spontaan op mijn pas toen de dochter van de hoofdsponsor vroeg of ik daar wel eens over na had gedacht. Nikkie gaf me een compliment over mijn karakter, niet mijn uiterlijk. Dat gaf de doorslag.”

Lees ook: Verschrikkelijk drama voor Connie Witteman: “Het maakt me verschrikkelijk verdrietig”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill