Dit worden de modetrends in het voorjaar van 2020

Het is bijna weer tijd voor een nieuwe lentegarderobe!

Hoewel het soms moeilijk te geloven is als je naar buiten kijkt, duurt het niet lang meer tot de lente begint. Dat betekent dat we ons kunnen storten op de voorjaarsschoonmaak en dat we onze tuintjes alvast klaar mogen maken voor de eerste zonnestalen. Ook de dikke wintertruien kunnen binnenkort weer de kast in. Het is tijd om de lentegarderobe weer tevoorschijn te halen! Ontbreken er nog wat voorjaarsitems in jouw kast of heb je stiekem gewoon zin om wat nieuws te scoren? Let dan even goed op, want dit worden de modetrends aankomend voorjaar!

Voorjaarstrends 2020

Een nieuw seizoen staat voor de deur en dat betekent ook nieuwe trends! Het voorjaar van 2020 belooft uiteenlopende stijlen, dus voor ieder wat wils. Van jungleprintjes tot polkadots: het nieuwe jaar is er een van diversiteit. Het woord dat de modetrends van deze lente misschien wel het beste beschrijft, is ‘nostalgie’. We gaan terug naar het verleden, maar wél met een moderne twist. Wat je precies mag verwachten? Wij vertellen het je.

1. De jaren zeventig

Over nostalgisch gesproken! Het voorjaar van 2020 staat in het teken van de jaren zeventig. Denk hierbij aan broeken met uitlopende pijpen, aardetinten, suède en bohemien-stijlen. Ook de platformschoen komt weer helemaal terug. Qua prints zullen polkadots niet weg te denken zijn uit het straatbeeld en ook Franse streepjes zullen weer volop worden gedragen. Daar worden wij wel blij van!

2. Ultravrouwelijk

We mogen onze rondingen weer laten zien dit voorjaar, want het silhouet wordt ultravrouwelijk. Denk aan ruches, tule, organza en veel laagjes. Helemaal in lijn met het vrouwelijke silhouet zijn de kleuren van dit seizoen: zachte tinten als pistache en lila. Dé herfsttrend van 2019, de midi-jurk, blijven we ook in het voorjaar veel zien. Accessoires die hier goed bij passen, zijn nude sandalen, versierde haarbanden, kleine tasjes en parels.

3. Jungleprintjes

Ook zo’n trend die terug is van weggeweest: jungleprints. Niet alleen palmbladeren, maar ook dierenprints als slang, zebra en luipaard zullen we weer volop gaan dragen. We zullen deze printjes ook terugzien in de accessoires van dit voorjaar, zoals op schoenen, tassen en riemen. Ben je een waaghals op het gebied van mode? Probeer dan eens meerdere dierenprints met elkaar te combineren, voor een flamboyant maar stijlvol geheel.

4. Utilitair

Ook de utilitaire stijl blijft dit seizoen favoriet. Denk hierbij aan de cargobroek en neutrale tinten als bruin en khaki. Deze ‘nuttige stijl’ staat vooral bekend om comfort, iets wat dit voorjaar hoog in het vaandel staat. Merken als Kyra & Ko spelen handig in op de utilitaire trend, met kleding gemaakt van prettig zittende en comfortable stoffen. Ook grote zakken op t-shirts en jurken zijn kenmerkend voor deze look, evenals accessoires zoals crossbody-tassen en teensandalen.

5. Duurzaam

Nog meer dan in andere jaren speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het voorjaar van 2020. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Steeds meer merken, waaronder Filippa K, Creenstone en Patagonia, leggen de nadruk op duurzame mode. Er komt meer aandacht voor milieuvriendelijkheid en het productieproces moet transparanter worden. Hoewel de nadruk ligt op duurzaamheid, blijft de voorjaarskleding net zo modieus. We kunnen dus met een goed gevoel én stijlvol over straat deze lente.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Jeroen Beekman. 

Lees ook: 8x de mooiste rode outfits van koningin Máxima

Bron: Fashion United | Beeld: Pexels