Mondwater op je gezicht smeren? Als je dit leest ga je het sowieso proberen!

mondwater

Smeer eens wat Listerine op je gezicht

Mondwater, we hebben het allemaal wel in huis staan. Het is natuurlijk een fijn middel om je tanden gezond en je adem fris te houden, maar wist jij dat je er nog veel meer mee kan? Listerine mondwater is aan het einde van de 19e eeuw uitgevonden en werd oorspronkelijk gebruikt als ontsmettingsmiddel in de operatiekamer. 

Pas rond 1970 werd het verkocht als mondwater en dat is nu waar de meeste mensen het ook voor gebruiken.

Puistjes
Maar het kent nog veel meer handige toepassingen! Iedereen heeft weleens last van een puistje, maar dat maakt het niet minder vervelend. Het liefst wil je je verstoppen in een kraag of sjaal totdat het gevaar geweken is. Maar wist je dat je zo van een puistje af bent door je gezicht schoon te maken met mondwater? Dit heb je nodig:

  • een watje
  • Listerine mondwater

Schenk wat Listerine mondwater op een watje en maak je gezicht grondig schoon. Niet te hard boenen, zachtjes wrijven is genoeg. Als je last hebt van acne kan je Listerine gebruiken om je gezicht schoon te maken. De alcohol in het mondwater zal je poriën reinigen en uiteindelijk alle oneffenheden op je gezicht verwijderen! Je hebt binnen no-time weer een stralende huid, en dat zonder dure behandelingen of reinigingsproducten! Mondwater bevat vaak dezelfde verfrissende elementen als tandpasta en kan bij het aanbrengen op de huid een uitdrogend effect hebben. Pas wel op; agressiever mondwater als Listerine kan de huid dusdanig uitdrogen dat de huid beschadigd raakt. Smeer dus niet te veel sterk mondwater op de puist en doe het niet dagenlang.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron & Beeld: Wikihow