Huh, blijft je nagellak langer goed als je die in de koelkast bewaart?

Waar bewaar jij je nagellak?

Wie lakt een potje nagellak nou helemaal leeg? Wij niet. Wel is er een andere reden waarom het beautyproduct bij het oud vuil belandt en dat is wanneer de vloeistof is opgedroogd. Zou het ermee te maken kunnen hebben dat we het verkeerd bewaren?

Bewaren

Wanneer het op het bewaren van beautyproducten aankomt, zijn er eigenlijk twee kampen. De een bewaart het gewoon in de badkamer en de ander bewaart het erbuiten. Maar wat blijkt nu? Er zijn ook mensen die hun nagellak in de koelkast zetten want dit zou de kwaliteit van de nagellak beter behouden.

Op een koude plek

Op erg hete dagen zou je je nagellak inderdaad beter in de koelkast kunnen bewaren, maar over het algemeen doe je je lak er niet per se een plezier mee. Het is inderdaad zo dat koele temperaturen voorkomen dat de lak indikt, maar té koude temperaturen hebben ook een averechts effect, want ook kou kan ervoor zorgen dat de lak uitdroogt.

In de koelkast

Waar komt dan het idee van sommige mensen vandaan dat je nagellak in de koelkast moet bewaren? Nou, ook dat is eigenlijk simpel. Als je nagellak op een te warme plek bewaart, kunnen de stoffen in de nagellak smelten waardoor het een dikke drab wordt. Het resultaat? Je kunt het niet meer mooi op je nagels aanbrengen. Hetzelfde kan ook gebeuren wanneer je je nagellak in een vochtige ruimte bewaart. Het is daarom wijs om je potjes niet in je badkamerkastje te bewaren. Maar ze in de koelkast doen? Dat hoeft dan ook weer niet.

Lees ook: 6 onverwachte dingen waarvoor je nagellakremover kunt gebruiken

Bron: Mind Body Green | Beeld: Unsplash, Toa Heftiba