Ga je weleens met natte haren naar bed? Om déze reden moet je dat niet meer doen!

natte haren

Ga nooit met natte haren je bed in

Heerlijk, nog even douchen voordat je je bedje induikt, zo word je heerlijk fris weer wakker. Al helemaal als je ook nog eens je bed hebt verschoond! Toch is het niet zo verstandig om met natte haren naar bed te gaan; het is namelijk een allesbehalve goed idee. Het zit namelijk zo.

Je haar kan enorm beschadigen als je het niet droogt voordat je je mandje ingaat.

Breekbaar
Je haar is ontzettend breekbaar wanneer het nat is, daarom zou je het bijvoorbeeld ook nooit moeten borstelen voordat je het hebt gedroogd. De natuurlijke oliën die in je haar zitten heb je eruit gewassen met shampoo en je haar is dan onbeschermd. Ga je met nat haar slapen en beweeg je met je hoofd veel heen en weer over je kussen? Dan zal je haar veel sneller afbreken. Resultaat: een droog bosje touw. Dat wil je niet! Nog erger: een knotje of staart van je natte bos maken en dan gaan slapen. Zo schuurt je haar niet alleen langs je kussen maar kan het ook nog eens kapot gaan door het elastiekje.

Schimmels
Daarnaast is het ook nog eens hartstikke onhygiënisch. Kussens zijn de perfecte broeiplek voor bacteriën. Zweet, dode huidcellen en oliën blijven erin achter. Door er ook nog eens met nat haar op te gaan liggen, wordt het kussen vochtig en bacteriën zijn dol op vochtige, broeierige plekken. Resultaat: schimmel in je kussen. Bah, bah en nog eens bah. Drogen dus voordat je je bed instapt! En als je daar echt geen zin in hebt, was je haar dan alleen ’s ochtends en niet voordat je naar bed gaat.

Lees ook: dít lichaamsdeel wordt vaak vergeten tijdens het douchen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BeauMonde | Beeld ter illustratie