Nieuwe sneakers gekocht? Zo heb je er langer plezier van

sneakers-schoenen

Hallo, mooie sneakers!

Sneakers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze garderobe. Dit comfortabele schoeisel zorgt ervoor dat je de hele dag zorgeloos kunt lopen én daarnaast helpt de zool bij een betere houding. Om je sneakers langer mooi te houden, zijn er een paar dingen die je kunt doen. We noemen ze voor je op.

1. Wissel vaker van schoenen

Jazeker, als je je sneakers langer mooi wil houden dien je deze regelmatig af te wisselen. Op zich geen straf, als je bijvoorbeeld een paar verschillende Adidas schoenen in de kast hebt liggen. Of zijn de nieuwste Nike schoenen te koop? Dan heb je een extra reden om ze te kopen. Tip: hoe meer sneakers je hebt, hoe vaker je kunt afwisselen. Een win-win situatie, als je het ons vraagt. Via Supersales kun je de nieuwste sneakers altijd voor de laagste prijs kopen. Zeker een aanrader wanneer je je sneakercollectie uit wil breiden.

2. Maak je schoenen grondig schoon

Je schoenen verdienen regelmatig een schoonmaakbeurt. Let er wel goed op dat je vuil niet te lang laat zitten. Hierdoor kan het in het materiaal trekken, en kan vuil zich makkelijk ophopen. Maak ook regelmatig de zool en bovenkant schoon met een borstel en een natte doek. Het is even wat werk, maar je schoenen zullen er blij mee zijn. Vergeet je veters overigens ook niet, deze kun je makkelijk wassen met soortgelijke was. Knoop ze eventueel aan elkaar zodat ze niet verstrikt raken in het andere wasgoed.

3. Spray je schoenen in

Zeg eens eerlijk, spray je je schoenen in met een nano-protect spray? Deze spray beschermt je schoenen tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en vuil. Door ze regelmatig in te sprayen, voorkom je dat ze beschadigen. Dit kun je het beste op 30 centimeter afstand doen, waarna je ze tien minuten laat drogen. Drie keer per week sprayen helpt je schoenen al een hoop.

4. In het donker

Wist je dat je zolen verkleuren door de invloed van licht en lucht? Bewaar ze daarom in het donker, bij voorkeur op kamertemperatuur. Zet ze bijvoorbeeld in een donkere kast of in de originele schoenendoos. Vergeet niet om er schoenspanners in te zetten, hierdoor blijven je sneakers langer in model. Vooral bij leren sneakers kan het model snel inzakken, en moet je opnieuw beginnen met je schoenen in te lopen.

5. Kijk naar het materiaal

Elke schoen verdient een andere soort aandacht. Sommige sneakers boen je gemakkelijk schoon met een natte doek, maar dit geldt niet voor iedere stof. Een suede schoen vraagt om iets meer aandacht en andere schoonmaakmiddelen of -sprays. Verdiep je in de stof van je sneakers, zodat je schoenen de juiste verzorging krijgen.

Lees ook: Goed om te weten: dit is hoe vaak je je sneakers moet vervangen

Bron: Sneaker Reiniger, Elegance | Beeld: Unsplash, Samuel Lopes