Oef: dit zijn de duurste schoenen ter wereld

schoenen

Leg daar je portemonnee maar voor neer

Veel vrouwen (en mannen) zijn gek op schoenen. Pumps, sneakers, boots, voor elke gelegenheid is wel  schoeisel te vinden. Schoenen behoren tot één van de duurste kledingitems, maar deze schoenen zijn wel heel prijzig.

Tweede plaats

Verschillende jaren behoorde de prestigieuze titel van duurste schoeisel ooit toe aan het bedrijf Jada Dubai. De geheel gouden glitterstilettos zijn gemaakt van goud en honderden diamantjes. Er bestaat slechts één paar van deze schoenen en ze zijn te koop in Burj Al Arab in Dubai. Ze zijn ontworpen door Jada Dubai en Passion Jewellers, en het duurde negen maanden om de schoen te realiseren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JADA DUBAI (@jadadubai)

En dat mag wat kosten: omgerekend zou dit unieke paar (want uiteraard is er slechts één set van ter wereld) voor zo’n zeventien miljoen dollar over de toonbank gaan. In 2019 werden deze gouden pareltjes echter van hun eerste troon gestoten.

Space-schoenen

De Italiaanse designer Antonio Vietri debuteerde in oktober dat jaar namelijk zijn Moon Star Shoes in Dubai als onderdeel van de Made in Italy, Designed in Emirates Fashion Week. Met hakken van solide 24-karaats goud, 30 karaten aan diamant, en een stuk van een meteoriet die rond 1576 in Argentinië is geland zijn deze hakken absoluut een one of a kind paar.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arabian Business (@arabianbusiness)

Mocht je nu in één klap helemaal verliefd zijn geweest op deze prachtige pumps, dan raden we je aan om éven te gaan zitten voor we je de prijs vertellen. Klaar voor? Gaan we dan: deze designerstukken hebben namelijk een prijskaartje van een luttele 19,9 miljoen dollar. Tja, je moet wat over hebben voor je droomschoenen.

Nu mag een schoen van een paar miljoen misschien niet in je budget passen, maar bekijk het van de positieve kant: dat luxe paar hakken waar je al maanden van droomt, lijkt nu opeens een waar koopje in vergelijking bij deze kostbare stiletto’s!

Lees ook: Schoenen heb je nooit genoeg: dit zijn de musthave schoenen voor dames

Bron: Dingen voor Vrouwen, Business Insider | Beeld: Pexels