Oeps! Dít ongepaste halloweenkostuum voor kinderen zorgt voor een rel op social media

Het Halloweenkostuum is uit het assortiment gehaald

Halloween is in de Verenigde Staten een stuk belangrijker dan in Nederland, in Amerika zijn al veel mensen al maanden op zoek naar het beste kostuum. Dat er met Halloween veel mensen in ietwat ongepaste kostuums rondlopen is daarom niet verrassend. Dit jaar verscheen er echter een kostuum dat bij heel veel mensen in het verkeerde keelgat schoot. 

De webshop heeft besloten het kostuum uit het assortiment te halen.

‘Kostuum van een held’ 
Webshop Halloweencostumes.eu besloot dit jaar een nieuw kostuum in het assortiment op te nemen, namelijk een Anne Frank-kostuum. Ja, echt. Voor 25 euro krijg je dan een blauwe jas, groene baret, een bruine tas en naamplaatje. De webshop omschreef het kostuum als een ‘kostuum van een held’ en ‘dat we altijd kunnen leren van de geschiedenis’. Toch kreeg de winkel wel een lading kritiek over zich heen.

Schoolprojecten
Mensen vinden het kostuum heel ongepast. Eén van de reacties luidt: “Er zijn betere manieren om Anne Frank te herdenken.” Er zijn ook meldingen gedaan bij het Anne Frank Center in Amerika. De woordvoerder van de webshop reageerde: “We verkopen niet alleen kostuums voor Halloween, maar ook voor bijvoorbeeld schoolprojecten en voorstellingen. De feedback is doorgegeven en het kostuum is voor nu van de website gehaald.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie