Oh nee, DEZE slaappositie vergroot de kans op rimpels! Wij letten voortaan wel op…

slaap

De positie waarin jij slaapt kan ervoor zorgen dat je rimpels krijgt!

De tand des tijds krijgt uiteindelijk vat op iedereen, daar is niks aan te doen. Maar dat het ook kan komen door op de verkeerde manier te slapen, dat wisten wij ook nog niet…

En dan ook nog onze favoriete positie, als jij graag op je zij ligt ga je zeer waarschijnlijk niet blij worden van dit nieuws. Volgens huidexpert Lorena Öberg is dit namelijk de slechtste slaappositie als het aankomt op de ontwikkeling van rimpels. En laat dat nou juist de positie zijn waarin de meeste mensen slapen en de kans is dan ook erg groot dat jij dit ook doet.

Uit onderzoek van UK Sleep Assessment and Advisory Service blijkt dat bijna de helft van de mensen slaapt in een foetushouding en dit betekent dus dat al deze mensen kans hebben op een snelle ontwikkeling van rimpels. Als je naar de afbeelding hier onder kijkt, dan begrijp je waarschijnlijk ook wel waarom. Je gezicht wordt in allerlei bochten gedrukt, geen wonder dat dit wat blijvende ‘schade’ achterlaat!

rimpels
Foto: Authorstream

Kun jij echt geen afstand doen van deze slaappositie? Zorg er dan voor dat je te werk gaat met goede crèmes en voedende serums. Daarnaast zou een masker wonderen kunnen verrichten, dus een wekelijkse beautybehandeling (at home) kan zeker geen kwaad!

Bron: Marie Claire