Onderzoek wijst uit: op déze leeftijd zijn we het aantrekkelijkst

aantrekkelijkst

Er is echter wel een groot verschil tussen mannen en vrouwen

Uit een Fins onderzoek is gebleken op welke leeftijd mannen en vrouwen als aantrekkelijkst worden gezien. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen leeftijdsvoorkeur voor een partner, maar het is toch leuk om de resultaten even onder de loep te nemen. Tussen het hoogtepunt van de man en de vrouw zitten namelijk wat jaartjes verschil.

Onderzoek

Op weke leeftijd voelen zowel mannen als vrouwen zich het meest seksueel aangetrokken tot elkaar? Dat onderzochten de Finnen. Er deden ruim 12.500 mensen tussen de 18 en 50 jaar mee aan de vragenlijst. Elke deelnemer werd gevraagd tot welke leeftijdsgroep hij of zij zich het afgelopen jaar het meest aangetrokken voelde. Ook moesten ze invullen met welke leeftijdsgroep ze het vaakst de lakens deelden.

Vrouwen

Tijd voor de resultaten! Uit het onderzoek bleek dat vrouwen hun aantrekkelijkheids-hoogtepunt bereiken in hun twintiger jaren. De mannen die meededen aan het onderzoek vinden dames in deze leeftijdscategorie het aantrekkelijkst omdat ze op dat moment gezien worden als het meest geslachtsrijp.

Mannen

Bij mannen is het echter een heel ander verhaal. Vrouwen zouden tot hun 35e mannen die ouder zijn dan henzelf knapper vinden. Brad Pitt, Daniel Craig of Patrick Dempsey zijn een aantal heren die als aantrekkelijk worden gezien. Oudere mannen hebben vaak meer financiële zekerheid dan jongere mannen, iets dat een belangrijke factor is volgens het onderzoek. Zodra vrouwen de 35 jaar gepasseerd zijn, switchen ze naar de jongere heren.

Lees ook: Miljonair worden? Zóveel zou je iedere maand moeten beleggen

Bron: Women’s Heatlh | Beeld: iStock