Dit zijn de 5 ongeschreven regels die bij elk kappersbezoek gelden

kappersbezoek ongeschreven regels kapper

Aan deze kapsalon-etiquette hoor je je te houden bij de kapper

Een bezoekje aan de kapper: we zijn het sinds de coronacrisis een stuk meer gaan waarderen. Aan de hand van veel mislukte ‘coronakapsels’ is gebleken dat we de schaar en verfkwast beter aan een kapper kunnen overhandigen. Precies om die reden is dit het juiste moment om jullie uit te leggen wat nou eigenlijk de do’s en don’ts zijn bij de kapper. Want ja, die zijn er namelijk.

1. Kom op tijd

Met stipt op nummer één staat uiteraard het tijdstip van aankomst. Je afspraak staat op een bepaald tijdstip gepland, dus de kapper houdt hier rekening mee. Kom het liefst een aantal minuten te vroeg, zo loopt de boel lekker door. Daar komt nog bij: je begint je kappersbezoekje lekker ontspannen.

2. Plan een beetje

Aangezien sommige kapsalons werken zonder afspraak, is het mogelijk om zelf te bepalen wanneer je komt. Wil je graag een set highlights, maar kom je pas om 16.00 uur de salon binnenstappen? Grote kans dat de kapsalon hierom een half uur langer open moet blijven. “Service is heel belangrijk, dus ik stuur niemand naar huis, maar ik maak zeker een oogrol in de keuken in zo’n geval”, legt kapster Kelly uit aan RTL Nieuws. 

Lees verder op de volgende pagina welke ongeschreven regels nog meer gelden bij een kappersbezoek.

Pagina 1/2