Jouw oogkleur zegt meer over je dan je denkt! Welke kleur hebben jouw ogen?

Dit zeggen jouw ogen over je karakter! Herken jij jezelf hierin?

Bruin, groen, blauw, grijs en alles daartussenin: iedereen heeft een andere kleur ogen. Allemaal zijn ze zijn uniek en prachtig, of je nu een stel felblauwe kijkers hebt of mysterieuze bruine poelen. Je oogkleur maakt jou uniek! Als je aan een willekeurig iemand vraagt wat diegene aantrekkelijk vindt in een ander zal je 9 van de 10 keer horen: de ogen.

Logisch, het is een van de eerste dingen die je ziet. Daarnaast verraden je ogen vaak wat je denkt. Verdriet is als eerste in de ogen af te lezen, net als boosheid en vreugde. Het blijkt nu dat je kijkers niet alleen heel veel zeggen over je gevoelens, maar ook over je karakter! Zo werd door een studie van een Zweedse universiteit aangetoond dat de oogkleur wordt bepaald door hetzelfde gen dat de voorste kwabben van de hersenen vormt. En Dr. Anthony Fallone van de Universiteit van Edinburgh zegt: “De ogen zijn neurologisch zo nauw verbonden met de hersenen dat ze als het ware het enige deel van ons brein zijn dat we langs buiten kunnen zien.” Bekijk op de volgende pagina wat jouw oogkleur zegt over jezelf!

Bruin:
Mensen met bruine ogen zijn geboren leidersfiguren. En ook al beseffen ze dat zelf vaak niet, toch worden ze door de buitenwereld vaak zo gezien. Mensen met bruine ogen stralen bovendien meer vertrouwen uit. Hoe donkerder de ogen, hoe meer melanine in de huid en het lichaam. Deze stof zorgt voor snel werkende hersenen.

Blauw:
Mensen met blauwe ogen worden vaak als hoffelijk en sexy gezien, maar zelden als intelligent. Wat mensen vaak niet zien, is dat blauwogige mensen een sterke innerlijke kracht hebben. Zo tonen studies aan dat vrouwen met blauwe ogen een bevalling beter verdragen dan anderen. En mensen met blauwe ogen kunnen overigens ook beter tegen alcohol!

Grijs:
Grijze ogen zijn een variant van blauwe ogen. Mensen met grijze ogen zijn moeilijk in te schatten. Ze kunnen zowel in zichzelf gekeerd zijn, heel evenwichtig zijn, maar ook een dubbele persoonlijkheid hebben. Mensen met lichtgrijze ogen lijken ongenaakbaar en moeilijk te benaderen. Maar eens ze je in hun hart gesloten hebben, zijn het de trouwste vrienden op aarde.

Groen:
Groene ogen komen het minst voor van alle oogkleuren. Deze mensen zijn vaak creatief van aard. Wetenschappelijk gezien hebben mensen met groene ogen de leiderscapaciteiten van mensen met bruine ogen en de innerlijke kracht van mensen met blauwe ogen. Een ware jackpot dus!

Herken jij jezelf hierin? Laat het ons weten op Facebook!