Heb jij ook altijd zo’n last van een vette, glimmende huid? Waarschijnlijk doe je DIT verkeerd!

Een vette huid kan er heel onverzorgd uitzien

Het zal voor velen erg herkenbaar zijn, zeker als het warmer weer wordt. Je gaat de deur uit met een prima uitziend gezicht, maar zodra je op werk aankomt ziet je huid eruit alsof je er een fles olie over hebt leeg gegoten. En dat terwijl je niets bijzonders hebt gedaan! Zeker als er wat zweet in het spel komt is je vette huid niet te stoppen en glim je erover.

Vaak gaat een vette huid ook gecombineerd met puistjes en mee-eters, heel vervelend dus. Om de vettigheid en glim tegen te gaan was je je gezicht grondig, maar ook dat lijkt maar niet te helpen. De kans is groot dat je je vette huid helemaal verkeerd aanpakt, waardoor het probleem alleen maar erger in plaats van minder wordt. Deze dingen doen de meeste mensen verkeerd en de kans is groot dat jij het ook doet!

  1. Teveel reinigen: om je vette huid schoon te houden was je je gezicht s’ ochtends en ‘s avonds met warm water (en eventueel zeep of een ander reinigingsproduct). Dit moet je dus niet doen! Je huid maakt van nature talg aan om uitdrogen te voorkomen, en hoe harder jij boent, hoe meer talg je huid aanmaakt om het tekort te compenseren. Dus, 1 keer per dag voorzichtig wassen met lauw water is meer dan genoeg!
  2. Je smeert geen crème: Een vette huid wil niet zeggen dat hydratatie niet nodig is. Als je niet goed hydrateert maakt je huid alleen maar meer talg aan om eventuele droogheid tegen te gaan!
  3. Stress: Een stressvol leven kan leiden tot verhoogde talgproductie. Het stresshormoon cortisol zorgt er namelijk voor dat je huid meer olie produceert, waardoor die extra gaat glimmen. Je kan natuurlijk niet álle stress uit je leven bannen, maar probeer toch wat relaxmomenten in te plannen.
  4. Je scrubt teveel: Te veel scrubben kan irritatie veroorzaken aan je huid, waardoor die meer olie zal aanmaken om te herstellen.
  5. Dezelfde handdoek: Het is goed dat je niet zomaar een gebruikte handdoek gebruikt om je gezicht te drogen. Gebruik je hem vaker dan één keer? Niet doen! Bacteriën verspreiden zich namelijk supersnel, dus de kans is groot dat je die dan ook weer op je gezicht smeert. Gebruik daarom een papieren doekje. Probeer niet te wrijven, maar droog je gezicht deppend.

Bron: Fashionista | Beeld ter illustratie