Heb jij ook kuiltjes in je wangen? Dit betekenen ze écht

kuiltjes wangen

Wist je dit al?

Sommige mensen hebben ze, velen willen ze: die schattige kuiltjes in de wangen. Het is één van de zeven schoonheden en het geeft een hele lieve uitstraling aan je gezicht. Maar wist je dat het ook een betekenis heeft? We vertellen je wat het is! 

Speciale betekenis

Ongeveer 20 procent van de wereldbevolking heeft kuiltjes in hun wangen. Het is daarom een bijzonder verschijnsel. In sommige culturen heeft het zelfs een speciale betekenis. Zo worden ze gelinkt aan geluk en eeuwige jeugd.

Misvorming gezichtsspieren

Kuiltjes in je wangen worden vaak gezien als een teken van schoonheid. Het valt namelijk onder de zeven schoonheden, net als sproetjes en amandelvormige ogen. Maar in feite zijn kuiltjes in je wangen gewoon een misvorming in je wangspier. De huid van de wang trekt dan strak als je het beweegt, waardoor je van die leuke kuiltjes krijgt.

Genetisch bepaald

Daarnaast zijn kuiltjes in je wangen ook genetisch bepaald. Als je voorouders kuiltjes hebben gehad, dan is de kans groot dat jij ze ook hebt. Toch is het ook mogelijk dat ze gedurende je leven ineens kunnen ontstaan of zelfs verdwijnen. Zo zijn er mensen die als kind kuiltjes had, maar tijdens hun volwassen jaren niet. Het kan dus ook dat je ze pas later krijgt!

Eigenschappen

Over mensen met kuiltjes valt een hoop te zeggen, maar ze worden ook geassocieerd met een paar eigenschappen. Zo worden ze gezien als vrolijk, onbezorgd, flirterig en vrij. Klopt het?

Lees ook: Om deze reden moet je je gezicht niét afdrogen na het douchen

Bron: Tips van Oma, Libelle| Beeld: Pexels