Heb jij ook zo’n last van een droge huid? Dan moet je eens stoppen met DEZE vijf dingen te doen!

droge huid

Een droge huid kan erg ongemakkelijk aanvoelen…!

Een droge huid is erg vervelend en is bij de meesten niet alleen gebonden aan het winterseizoen. Je hebt een uur geleden nog gesmeerd en toch voel je je huid alweer trekken en de schilfers hangen eraan.

Komt het dan toch door een gure wind, het felle lentezonnetje of maak jij misschien wel één van onderstaande huid-foutjes?

Veel mensen doen dit, zonder dat ze doorhebben dat het hun huid veel droger maakt dan eigenlijk hoeft.

Je gebruikt al jarenlang dezelfde crème: De textuur van je huid verandert met de jaren. Een lichte lotion volstond misschien nog toen je twintig was maar naarmate de tijd verstrijkt, produceert je huid steeds minder olie. Tijd dus om een meer voedende crème te gebruiken!

Je wast je gezicht met heet water: Een lekkere plens heet water, of even je gezicht onder de hete douche houden… heerlijk! Toch is het niet zo verstandig, want heet water verwijdert de natuurlijke vetten van je huid. Was je gezicht liever met lauwwarm water.

Je denkt dat alles waar ‘natuurlijk’ op staat meteen goed voor je huid is: het komt uit de natuur, dus het is meteen goed voor me! Nee dus, want je kan best allergisch over overgevoelig zijn voor sommige ingrediënten. Kamille, lavendel, tea tree, we zijn er dol op, maar misschien kan jouw huid net niet tegen deze oliën en krijg je in plaats van een verzorgde huid juist rode of droge plekjes.

Je scrubt teveel: want daar krijg je toch zo’n lekker zacht huidje van? Toch kan je beter een niet te grove scrub gebruiken en niet vaker dan één of maximaal twee keer per week je huid scrubben, het kan namelijk een uitgedroogde en geïrriteerde huid veroorzaken.

Je gebruikt één crème voor verschillende huidzones: Lekker makkelijk toch? Een hydraterende crème met én anti-aging én acné-werende ingrediënten en klaar ben je. Helaas. Een product met te veel actieve ingrediënten kan kwetsbare delen van je huid uitdrogen. Kies voor producten met specifieke werking zoals een anti-age product en gebruik dat eerst, om vervolgens een hydraterend product te gebruiken.

Bron: Margriet  | Beeld: Unsplash