Op deze plekken kun je je make-up beter niet bewaren

make-up
Hier kun je je make-up beter niet bewaren

Hoewel de winkels er gewoon vol mee liggen, kan het soms nog verdomd lastig zijn om de juiste mascara te vinden. Wanneer we ‘m dan hebben gevonden, zijn we er zuinig op. Tenminste. We dénken dat we er zuinig op zijn. Bewaar jij je make-up op een van deze plekken? Dan kun je beter een andere bewaarplek zoeken.

Menig vrouw voorziet haar gezicht weleens van een (bescheiden) make-upje. Maar wie zuinig wil zijn op haar make-up kan het maar beter niet bewaren op onderstaande plekken.

De badkamer

Deze kamer in huis ligt waarschijnlijk het meest voor de hand om je make-up te bewaren. Wanneer je onder de douche vandaan stapt kun je zo immers meteen je gezicht poederen, maar make-up doet het niet al te best in je badkamer. Door de temperatuurschommeling en de hoge luchtvochtigheid wordt je make-up zo een verzamelplek voor bacteriën.

In de koelkast

Soms wordt aangeraden om een bepaalde crèmes in de koelkast te bewaren, maar de rest van je make-up kun je hier beter niet bewaren. De consistentie van make-up wordt verpest door de kou van de koelkast.

In de auto

Even snel je lippen voorzien van een lipgloss voordat je uit de auto stapt, is voor velen vaste prik. Alleen moet je je make-up daarna niet nonchalant in het dashboardkastje gooien. In de auto kan het ook erg warm worden waardoor je favoriete make-up kan smelten.

Bij de verwarming

We willen het overduidelijk niet benadrukken: maar houd je make-up uit de buurt van de verwarming. Wederom loop je ook hier de kans dat je make-up smelt.

Lees ook: Ben jij ook zo’n knoeier? Zó haal je make-up vlekken heel makkelijk uit je kleding!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash