Rondreisinspiratie: 5 prachtige rondreizen om te maken

Wanneer boek jij je volgende reis?

Het duurt nog eventjes, maar in mei wordt voor de gelukkigen het vakantiegeld weer gestort. Daarom denken we vast na over de plannen voor de zomervakantie. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper als je nu vast boekt. Denk je na over een rondreis en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Laat ons het je geven.

Rondreis Bali

Wie een rondreis gaat maken, hoeft heus niet van hot naar her te reizen. Ja, het is actiever dan een strandvakantie, maar je kunt alsnog relaxen. Er is geen betere plek om te chillen en rondreizen te combineren dan in Bali. Vlieg naar Sanur en geniet daar meteen van prachtige stranden en mooie uitzichten. Na een paar dagen bijkomen van je reis kun je naar Munduk reizen, een plaatsje in het midden van het eiland. Je vindt er ontzettend veel mooie groene landschappen en prachtige tempels. Reis daarna naar Kintamani, Ubud en eindig in Candidasa om nog een paar dagen op het strand bij te komen van je mooie rondreis.

Sri Lanka

Staat Sri Lanka al heel lang hoor op je bucket list? Dan kunnen we je bij dezen vertellen dat dit land zich perfect uitleent voor een rondreis. Met name als je zelf niet graag een auto huurt, kun je in Sri Lanka tig groeps- of privéreizen boeken waarbij het vervoer voor je wordt geregeld. Ook ideaal voor gezinnen. Bezoek samen prachtige watervallen op dit Aziatische eiland of verken een stukje van Sri Lanka op de fiets. Bezoek Colombo, Negombo, Anuradhapura, Giritale en Kandy om de hoogtepunten van dit eiland te ervaren. Wat je ook niet mag missen is de Dambulla grottempel. Heb je wat dagen over? Combineer die rondreis Sri Lanka dan met de Malediven.

Colombia

Vamos a Colombia! Voor kleurrijke natuur en prachtige stranden kun je terecht in het Zuid-Amerikaanse land Colombia. Er is in dit land voor ieder wat wils te vinden. In Bogotá begin je goed. Je hoort regelmatig dat de stad niet veilig is en het klopt dat je bepaalde wijken – zeker ’s nachts – het beste kun vermijden. Desalniettemin kun je overdag prima door de sfeervolle wijk La Candelaria dwalen en mooie musea bezoeken. Reis daarna af naar de Tatacoawoestijn en ga daarna door naar het nabijgelegen Tierradentro: de plek voor archeologieliefhebbers. Reis daarna naar de steden Cali en Medellín. Wil je nog meer halen uit je rondreis Colombia? Pak daarna het vliegtuig naar het noorden van Colombia en geniet daar van prachtige stranden.

USA

Het staat op de bucketlist van velen: een rondreis door het westen van Amerika. Het land heeft van alles te bieden: woeste bergen, groene natuurgebieden en natuurlijk ook mooie steden waar van alles te zien is. Wil jij je wagen aan het avontuur? Vlieg dan naar Los Angeles – vanaf Nederland vlieg je hier vaak het goedkoopst naartoe, of begin in San Francisco – en ontdek de stad eerst. Bekijk de Hollywood letters, ga naar Griffith Observatory voor een prachtig uitzicht over de stad en slenter door Venice Beach en langs de Walk of Fame. Huur daarna een auto en je kunt aan je route beginnen. Onze suggestie: Rijd van Los Angeles naar Las Vegas en vervolg je reis naar Grand Canyon, Valley Of Fire, Page, Bryce Canyon en Zion. Rijd daarna naar Death Valley en dan naar Yosemite en bezoek Lake Tahoe. Van daaruit vervolg je je reis naar San Francisco. Rijd vervolgens via Highway 1 via de kust terug naar Los Angeles.

Ierland

Moet zo’n rondreis dan allemaal maar ver weg van huis? Nee hoor, ook in Europa kun je prachtige rondreizen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ierland? Met haar fabelachtige groene landschappen, adembenemende kusten en vele kastelen lijkt Ierland regelrecht uit een sprookjesboek te komen. Met de nadruk op lijkt. Ontdek de magie van Ierland met een rondreis die begint in Dublin. Verken de stad een paar dagen – tap bijvoorbeeld een biertje bij de Guinness Storehouse Brewery en doe een dansje in de Temple Bar en trek er dan met een huurautootje op uit. Aanbevolen route: rijd van Dublin naar de betoverende Wicklow mountains, ga van daaruit naar het kleurrijke Cork en rijd daarna naar het westen van Ierland om daar de Cliffs of Moher te bekijken. Uiteraard kun je tussendoor tig stops maken, maar dat is afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Sawadee. 

Lees ook: Van een schoolbus en een oude container een huis maken? Dit gezin deed het!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash