Gebruik jij reinigingsdoekjes? Om deze reden moet je daarmee stoppen

Reinigingsdoekjes-niet-gebruiken

Reinigingsdoekjes kun je voortaan beter laten liggen

Het is belangrijk om elke dag je huid te reinigen. Het is dus niet zo gek dat reinigingsdoekjes populair zijn. Even een doekje over je gezicht en je bent klaar. Ideaal! Toch zijn ze niet zo onschuldig als je denkt…

Schadelijke ingrediënten

Een reinigingsdoekje bevat vaak reinigingsmelk, tonic of een ander middel om je gelaat goed schoon te krijgen. Helaas is dat niet het enige dat aan zo’n doekje kleeft. Het merendeel van de doekjes zit namelijk boordevol ingrediënten die je huid uitdrogen of voor irritatie zorgen. Dit is met name parfum en alcohol. Wanneer je een gevoelige huid hebt, zul je meteen merken dat je huid veel trekkeriger aanvoelt. En dat is niet de bedoeling.

Verstopte poriën

Daarnaast reinigt het doekje niet zorgvuldig. De oppervlakkige make-up is weliswaar van je gezicht, maar er blijven nog genoeg resten over in de poriën. En verstopte poriën zorgen voor onzuiverheden, zoals mee-eters en puistjes. Schrob jij je gezicht altijd grondig schoon met een reinigingsdoekje om het goed schoon te krijgen? Kijk daar dan goed mee uit. De textuur van een reinigingsdoekje is vaak te ruw voor de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de beschermende laag van je huid beschadigt. Hierdoor kan je gelaat overgevoelig worden voor UV-straling of vervuilende deeltjes in de lucht.

Ingrediënten

Wil je alsnog je huid reinigen met een reinigingsdoekje? Let dan goed op de ingrediënten. Doekjes met hypoallergene, geurloze reiniging zijn namelijk een stuk beter voor je huid. Doekjes die alcohol, parfum of andere irriterende ingrediënten bevatten, kun je beter laten liggen. Wil je iets anders dan een reinigingsdoekje proberen? Maak dan een wattenschijfje nat met wat micellair water om je huid te reinigen. Net zo makkelijk, maar een stuk beter voor je huid.

Lees ook: Om deze reden moet je je gezicht niet afdrogen na het douchen

Bron: Libelle | Beeld: Pexels