Gooi jij het rijstwater altijd weg? Dit is waarom je dat niet meer moet doen

Jij gooit rijstwater voortaan nooit meer weg!

Na het koken van rijst gooit negen van de tien mensen het rijstwater weg. Hartstikke zonde, zo blijkt. Je kunt het namelijk voor heel veel dingen gebruiken. Voortaan is het slim om je rijstwater even over te gieten in een potje. Je zult er geen spijt van krijgen!

Al dat verspilde rijstwater had heel goed gebruikt kunnen worden.

Spoeling
In Azië doen ze dit al generaties lang en nu worden we in Europa ook wakker; rijstwater weggooien is zonde. Je kunt het namelijk gebruiken als schoonheidsproduct. Het water van de rijst zit namelijk vol antioxidanten, mineralen en vitamine B en E. Ook zit er pitera in rijstwater, een stofje dat naar verluidt huidveroudering zou tegengaan. Je kunt rijstwater goed gebruiken als shampoo; het zou ervoor zorgen dat je minder grijze haren krijgt. Of het echt werkt is de vraag, maar proberen kan geen kwaad.

Huid
Rijstwater kan ook heel goed dienen als reinigingsproduct. Doe wat water op een wattenschijfje en dep dit op je huid. De vitamine B in het water stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en verkleint de poriën. Kleine lijntjes die in je huid zitten vervagen en je krijgt een egale en strakke huid. Als dat geen goede redenen zijn om het water te bewaren weten wij het ook niet meer!

Lees ook: Doe een bruine banaan in een zakje met rijst en sta versteld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Pxhere