Deze 6 alledaagse dingen zorgen voor meer rimpels in je huid

rimpels

Rimpels kun je heel goed tegengaan

Rimpels, ze zijn het bewijs dat we de nodige levenservaring hebben op aarde. Toch wil je die levenservaring niet gelijk met iedereen delen en we verhullen dan ook maar al te graag onze lijntjes en strepen. Om je rimpels tot een minimum te beperken hoef je niet allerlei dure middeltjes te gebruiken, maar je enkel te houden aan vijf alledaagse dingen. 

Het is zo simpel!

1. Zon

Mensen denken vaak dat ze in de schaduw beschermt zijn tegen de invloeden van de zon. Dit blijkt niet het geval, want ook daar dringt de straling door in je huid. Deze straling zorgt er op lange termijn voor dat je sneller rimpels krijgt. Smeer je gezicht dus altijd in met een dagcrème met een factor of zonnebrandcrème.

2. Voeding

Er zijn twee soorten voeding die een directe invloed hebben op je huid en de hoeveelheid rimpels die daarop verschijnen. Een van deze voedingsstoffen is suiker. Door voedsel te eten waar zogeheten ‘snelle suikers’ in zit, werk je rimpels in de hand. Deze suikers hechten zich namelijk aan het collageen in de huid, wat ervoor kan zorgen dat je sneller lijntjes gaat krijgen. Vet helpt daarentegen tegen de vorming van lijntjes. Let er hierbij echter wel op dat je de gezonde onverzadigde vetten binnenkrijgt.

3. Verwarming

Naast de zon, moet je ook de winter niet onderschatten. We zetten dan onze verwarming op standje sauna en dat is alles behalve goed voor onze huid. Het heeft een uitdrogend effect en daardoor is huid veel kwetsbaarder. Lijntjes zijn dan zo gevormd. Dit kun je voorkomen door je huid in de winter goed te hydrateren met hyaluronzuur en vooral genoeg te drinken.

Kijk op de volgende pagina voor nog meer invloeden die een negatieve impact hebben op je huid.

Pagina 1/2