Schoenen heb je nooit genoeg: dit zijn de musthave schoenen voor dames

Deze schoenen zou je eigenlijk allemaal in je kast moeten hebben

Er wordt weleens gezegd dat je eigenlijk nooit genoeg schoenen kunt hebben als vrouw. Er zijn immers zoveel soorten om uit te kiezen! Van hak tot platte schoen, van open tot gesloten schoen. Iedere vrouw heeft natuurlijk weer haar eigen favorieten, maar hieronder zetten we voor je op een rijtje welke schoenen niet in jouw garderobe mogen ontbreken. 

Sneakers

Het zijn misschien wel de meest gedragen schoenen: sneakers. Ze kunnen dan ook op vrijwel alle aangelegenheden worden aangetrokken. En oh, wat lopen ze toch comfortabel. Je kunt er kilometers op afleggen, als je goede sneakers dames draagt. Dit maakt sneakers zeker tot de beste keuze als het op praktische schoenen aankomt. Witte sneakers zijn momenteel enorm trendy, evenals chunky sneakers waarin verschillende kleuren worden gecombineerd.

Laarzen

Een laars zorgt voor een elegante toevoeging aan je outfit. Binnen de categorie laarzen heb je alsnog genoeg om uit te kiezen. Zo is de hoge laars een heerlijke schoen in de herfst en winter. De enkellaars is ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld – zo’n lage laars kun je met vrijwel iedere outfit combineren. Met chelsea boots zie je er bijvoorbeeld prachtig uit. Of je er nu een jurk of een broek bij draagt, dat is helemaal aan jou om te bepalen.

Veterschoenen

Wil je het comfort van een sneaker ervaren, maar er toch even wat netter uitzien? Dan is een veterschoen een perfecte keuze. Hoewel veterschoenen in het verleden met name door mannen werden gedragen, zijn ze als schoenen voor vrouwen ook helemaal in trek. Ga voor een stoere veterschoen met een wat breder design in zwart leer, of denk juist aan een subtiele en smalle veterschoen in een bruine kleur.

Schoenen met hak

Op een feestje, tijdens een diner of naar je werk: schoenen met een hak kun je vaak dragen. Veel vrouwen voelen zich extra sierlijk en feminien bij het dragen van een hak – goede reden dus om hier regelmatig voor te kiezen. Ben je niet zo goed in lopen op hakken? Kies dan voor een lage hak. Als je vaak op hakken loopt, is een hogere hak uiteraard tevens een optie.

Sandalen en slippers

Bij lekker weer is het comfortabel om open schoenen te dragen. Sandalen en slippers mogen dus niet ontbreken in je garderobe. Dit hoeven gelukkig helemaal geen saaie schoenen te zijn. Er bestaan steeds meer sandalen in een opvallend design, zodat deze schoenen perfect matchen met je look.

Instappers

Heb je een makkelijke dag? Dan draag je het liefst ook eenvoudige schoenen, zoals instappers. Je hebt ze in no time aan je voet zitten. Veters strikken of een rits sluiten is niet nodig – dat is nog eens ideaal. Tegelijkertijd zijn instappers, zoals loafers, helemaal trendy. Die schoenen doe je het liefst nooit meer uit.