Aha! Om déze redenen moet je je sieraden ’s nachts af doen

Het is de extra moeite zeker waard!

Slaap jij met je sieraden om? Je bent niet de enige, maar misschien wordt het tijd om die gewoonte te heroverwegen. Het lijkt misschien onschuldig om je geliefde ringen, armbanden en kettingen ’s nachts om te houden, maar er zijn een aantal goede redenen om ze af te doen voordat je onder de dekens kruipt. 

Sieraden aantasten

Ben jij iemand die zich voor het slapengaan graag insmeert met verschillende crèmes en oliën? Dan is het des te belangrijker om je sieraden ’s nachts af te doen. Deze huidverzorgingsproducten zijn vaak rijk aan ingrediënten die je sieraden kunnen aantasten en daarmee lelijke vlekken kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen ze er na verloop van tijd toe leiden dat je sieraden hun glans verliezen.

Slijtage

Het is een onoverkoombaar feit dat sieraden na verloop van tijd slijten. Hoe vaker je ze draagt, des te sneller dit proces in gang wordt gezet. Een belangrijke factor hierin is het natuurlijke vet dat je huid afscheidt. Als je je sieraden de hele dag door blijft dragen, zul je al snel merken dat ze eveneens hun glans verliezen. Het is dan ook verstandig om je sieraden regelmatig even rust te gunnen, en wanneer kun je dat beter doen dan ’s nachts?

Stuk gaan

Tijdens je slaap ben je vaak onbewust aan het draaien en bewegen, en dit kan negatieve gevolgen hebben voor je o zo geliefde sieraden. Denk aan in de knoop rakende kettingen of armbanden, het verlies van kostbare oorbellen, of lelijke krassen op je favoriete ringen. Als je waarde hecht aan de kwaliteit van je sieraden, is het aan te raden om ze voor het slapengaan af te doen. Op die manier ben je er zeker van dat ze voor een lange tijd mooi blijven.

Lees ook: Aha! Zó kom je af van statisch haar

Bron: Libelle | Beeld: Pexels