Superhandig: met deze trucs krijg jij je kleding kreukvrij zonder strijkijzer!

Geen ellende strijksessies meer voor jou

Wanneer je een flinke was te draaien hebt, ben je daar zo een halve dag mee bezig. Sorteren, wassen, drogen, opvouwen. Het is een heidens karwei. Als je dan ook nog eens gebukt gaat over je strijkplank in de hoop alle kreukels eruit te krijgen, ben je nog wel even bezig. Om tijd te besparen, zou je ook op deze manieren je kleding kreukvrij kunnen krijgen.

1. Het natte washandje
Gooi je gekreukelde outfit in de droger samen met en nat washandje en zet je droger 10 tot 15 minuten aan. De stoom dat uit het washandje komt, zorgt ervoor dat rimpels in je kleding worden rechtgetrokken.

2. Schudden maar
Het is natuurlijk lekker makkelijk om al je kleding in de droger te gooien, maar wanneer je shirts half in de knoop zitten, komen ze er waarschijnlijk net zo gekreukeld weer uit. Het is daarom belangrijk dat je je kleding zo goed mogelijk uitschudt voordat je ze in de droogtrommel stopt.

3. Verander de instelling van je droger
Wanneer je droger te snel draait, kan dat de kreukels in je shirt alleen maar duidelijker maken. Het is daarom belangrijk dat je een rustig droogprogramma instelt. Wanneer de droogtrommel langzaam ronddraait, zal dit rimpels verminderen.

4. Laat kleding niet te lang in je wasmachine zitten
Zodra je hoort dat het wasprogramma is voltooit, kun je je kleding het best meteen uit de trommel verwijderen. Wanneer je kleding blijft liggen, zullen kreukels juist snel ontstaan.

5. Vouw je shirts op de juiste manier
De meeste mensen vouwen hun shirts vaak door de helft zodat het net wat makkelijker op te bergen is. In plaats daarvan zou je echt je shirt door drieën moeten vouwen, net zoals ze dat vaak in de winkel doen. Zo voorkom je een lelijke vouw in het midden van je shirt.

Bron: Good Housekeeping. Beeld ter illustratie